Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasta lėktuvo nuolauža neišspręs MH370 lainerio katastrofos mįslės, sako Australija

Australijos pareigūnai penktadienį pabrėžė, kad netgi nustačius, jog šią savaitę rasta lėktuvo nuolauža yra atitrūkusi nuo dingusio oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 lainerio, tai nepadės susiaurinti to orlaivio liekanų paieškų zonos arba išspręsti jo sudužimo mįslės.
Nuolauža yra maždaug dviejų metrų ilgio
Nuolauža yra maždaug dviejų metrų ilgio / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dviejų metrų ilgio nuolauža buvo rasta viename paplūdimyje Prancūzijai priklausančioje Reunjono saloje Indijos vandenyne, o šeštadienį ji turėtų būti perduota ištirti prancūzų aviacijos ekspertams.

Australijos vicepremjeras Warrenas Trussas sakė, kad ta detalė „gali būti labai svarbus įrodymas“, jeigu ji bus susieta su MH370. Tačiau jis perspėjo, kad bus „beveik neįmanoma“ atsekti, iš kurios vietos vandenyno srovės atnešė tą nuolaužą, nuo katastrofos praėjus beveik pusantrų metų.

„Praėjus 16 mėnesių klajojančių srovių atgalinis modeliavimas beveik neįmanomas, – W.Trussas aiškino žurnalistams Sidnėjuje. – Taigi nemanau, kad tai smarkiai papildys mūsų išmanymą, kur dabar yra tas lėktuvas.“

Lainerio „Boeing 777“ paieškoms vadovaujančios Australijos institucijos sakė esančios įsitikinusios, kad lėktuvas yra nukritęs kažkur dabartinėje paieškų zonoje – Indijos vandenyno pietuose, už maždaug 4 000 km nuo Reunjono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius