Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Reakcijos į ataką prieš Kremlių: A.Blinkenas netiki, o G.Landsbergis ir E.Rinkevičius šaiposi

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas atsargiai vertina Maskvos teiginius, jog Ukrainos paleisti bepiločiai orlaiviai mėgino atakuoti Kremlių. O Lietuvos ir Latvijos užsienio reikalų ministrai Gabrielius Landsbergis ir Edgaras Rinkevičius iš Maskvos teiginių atvirai šaiposi.
Gabrielius Landsbergis ir Edgaras Rinkevičius
Gabrielius Landsbergis ir Edgaras Rinkevičius / 15min nuotr.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas trečiadienį pareiškė, kad labai skeptiškai vertina bet kokius Rusijos kaltinimus Kyjivui dėl tariamos dronų atakos prieš Kremlių.

„Mačiau ataskaitas. Negaliu jų patvirtinti, mes paprasčiausiai nežinome, – sakė A.Blinkenas per renginį Vašingtone. – Viską, ką praneša Kremlius, vertinčiau labai atsargiai.“

Tuo tarpu Lietuvos užsienio reikalų ministras G.Landsbergis „Twitter“ pasišaipė: „Pirmoji pasaulyje melagingos vėliavos operacija, kurioje iš tikrųjų dalyvauja vėliava.“ Viename iš vaizdo įrašų matyti, kaip virš Kremliaus sprogstantis dronas užkliudo plevėsuojančią Rusijos vėliavą.

Latvijos užsienio reikalų ministras E.Rinkevičius šaipėsi, jog Rusijai reikėtų skirti „Oskaro“ apdovanojimą už vizualinius efektus.

Rusija pranešė, kad naktį į Vladimiro Putino rezidenciją Kremliuje buvo nutaikyti du dronai, ir pavadino tai Ukrainos „teroristine ataka“ prieš svarbią gegužės 9-osios šventę, kai Rusija mini Antrojo pasaulinio karo pabaigą. Taip pat buvo paviešinti vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kaip virš Kremliaus sprogsta du dronai. Maskva tikina, kad jie buvo numušti ir didesnės žalos nepadarė.

Kyjivas paneigė šiuos teiginius ir nurodė, kad išpuolį inscenizavo Maskva.

„Ukraina neturi nieko bendra su dronų atakomis prieš Kremlių“, – sakė prezidento Volodymyro Zelenskio atstovas Mychaila Podoliakas.

Amerikos karo instituto analitikai teigia, kad ši ataka galėjo būti Maskvos surengta inscenizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius