-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Reuters“: Kremliaus programišiai neseniai bandė pulti J.Bideno kampaniją

„Microsoft“ neseniai perspėjo vieną JAV Demokratų partijos kandidatui į prezidentus Joe Bidenui patariančią bendrovę, kad į jos duomenis taikėsi įtariami Kremliaus programišiai, trys šaltiniai patvirtino naujienų agentūrai „Reuters“.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad taikytasi į Vašingtone įsikūrusios kampanijų strategijos ir komunikacijų kompanijos „SKDKnickerbocker“, kuri pastaruosius mėnesius dirba su J.Bidenu ir kitais demokratais, darbuotojus.

Tiesa, vienas „Reuters“ šaltinis pabrėžė, kad programišiams nepavyko įsibrauti į kompanijos serverius: „Tinklai gerai saugomi, todėl įsibrovimo nebuvo.“

Nei „SKDKnickerbocker“, nei J.Bideno kampanijos komanda įtariamos Kremliaus programišių atakos nekomentuoja.

Bet apie ją pranešama itin jautriu metu – 2016-aisiais kaip tik keli mėnesiai prieš prezidento rinkimus rusų programišiai ėmė viešinti iš Demokratų partijos serverių pavogtą informaciją, kuri pakenkė Hillary Clinton ir padėjo Donaldui Trumpui.

Vėliau buvusio specialiojo prokuroro Roberto Muellerio ir Senato žvalgybos komiteto tyrimai parodė, kad Rusijos vyriausybės pasiųsti programišiai aktyviai veikė per 2016-ųjų rinkimus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Robertas Muelleris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Robertas Muelleris

Šiais metais JAV žvalgybos tarnybos irgi įspėjo, kad priešiškoms šalims dirbantys programišiai gali kištis į prezidento rinkimus. Kad Rusija vėl elgiasi nusikalstamai, įspėjo ir R.Muelleris.

Teigiama, kad šį kartą programišiai bandė apgauti savo taikinius vadinamuoju phishingu.

Tai toks kibernetinio sukčiavimo būdas, kai duomenys išgaunami aukai pakišant elektroninį laišką, žinutę, ar interneto svetainę, kuri atrodo panaši į tikrą, autentišką, bet nukreipia naudotoją tiesiai į programišiaus glėbį.

„SKDKnickerbocker“ direktorė Anita Dunn anksčiau, JAV prezidento pareigas einant Barackui Obamai, dirbo Baltųjų rūmų komunikacijos vadove. Dabar ji yra J.Bideno kampanijos patarėja.

Ši kompanija jau senokai dirba su Demokratų partija, kuriai talkino jau per šešias prezidento rinkimų kampanijas, taip pat per mūšius dėl vietų Kongrese. 2018 metais „SKDKnickerbocker“ padėjo demokratų kandidatams laimėti gubernatoriaus rinkimus Kanzaso ir Konektikuto valstijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius