Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkėjų apklausa Latvijoje rodo „Naujosios vienybės“, „Jungtinio sąrašo“ ir ŽVS pergalę

Latvijoje šeštadienį įvykusiuose parlamento rinkimuose daugiausia balsų gali gauti partijos „Naujoji vienybė“ ir „Jungtinis sąrašas“ bei Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ŽVS), rodo rinkėjų apklausa, kurią prie rinkimų apylinkių atliko naujienų agentūra BNS, Rygos Stradinio universitetas ir visuomeniniai transliuotojai Latvijos televizija bei Latvijos radijas.
Latvija
Latvija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Latvija Ryga Rinkimai

Apklausos duomenimis, patekimo į parlamentą 5 proc. ribą galėjo įveikti dar penkios partijos: „Nacionalinis susivienijimas“, „Pažangieji“, „Už stabilumą!“, „Pirmiausia Latvija“ ir „Už plėtrą/Už!“, o dar kelios partijos priartėjo prie 5 proc. kartelės.

Oficialius duomenis apie tai, kurios partijos patenka į Saeimą, paskelbs Centrinė rinkimų komisija, suskaičiavusi visus balsus.

Kaip parodė apklausa, už proeuropietiško premjero Krišjanio Karinio vadovaujamą „Naująją vienybę“ balsavo 22,5 proc. rinkėjų, už „Jungtinį sąrašą“ – 11,5 proc., o už ŽVS – 10,9 procento.

„Nacionalinis susivienijimas“ gali gauti 8,4 proc. balsų, „Pažangieji“ – 8,3 proc., „Už stabilumą!“ – 5,4 proc., „Pirmiausia Latvija“ – 5,3 proc., o „Už plėtrą/Už!“ – 5,2 procento.

Apklausos duomenimis, socialdemokratų „Santarvė“, kurią tvirtai remdavo Latvijos rusakalbiai, ir konservatoriai galėjo surinkti po 3,5 proc. balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius