Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimų Rusijoje grimasos: stebėtojai pranešė apie 1500 pažeidimų, o Kremlius užfiksavo 5

Nepriklausomi stebėtojai pranešė apie tūkstančius pažeidimų, o policijos pareigūnams netgi teko skubėti į vieną iš rinkimų komisijų, kurioje buvo pranešta apie žmogžudystę, rašo „The Moscow Times“.
Rusai balsuoja rinkimuose
Rusai balsuoja rinkimuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tuo metu Kremliui pavaldi Centrinė rinkimų komisija pranešė, kad užfiksuoti 5 pažeidimai. Daugumoje regionų savo varžovus tiesiog šlavė Vladimiro Putino „Vieningosios Rusijos“ kandidatai, nors dažnu atveju opozicijos atstovai net nebuvo registruojami.

Štai Krasnodaro regiono Abinsko mieste moteris prikimšo balsadėžę atsineštų biuletenių, tačiau policija jos nesulaikė ir net nepradėjo tyrimo. Nižnij Novgorode užfiksuota daugybė papirkinėjimo atveju, tačiau į juos taip pat nebuvo reaguojama.

Vietiniam gyventojui Adikui Šakirovui buvo siūloma 500 rublių, kad jis nueitų ir balsuotų už „Vieningosios Rusijos“ kandidatą. Šis apie siūlymą pranešė teisėsaugai, tačiau ji reagavo vangiai.

Tuo pat metu policijos pareigūnai rinkimų dieną neįtikėtinu dėmesiu apdovanojo opozicijos atstovus. Kostromoje, kurioje leista rinkimuose dalyvauti opozicijos politikams, buvo įsiveržta į „Atvirų rinkimų“ organizacijos pastatą.

Policijos pareigūnai tikino, kad opozicijos būstine virtusiose patalpose gali būti nužudytas žmogus. Lauk išvyti ir politikai, ir žurnalistai. Kostromoje opozicijos atstovai aptiko ir iš anksto užpildytų biuletenių, kurie buvo paruošti sugrūsti į balsadėžes, tačiau į jų skundus taip pat nereaguota.

Šiuose rinkimuose dalyvavo 189 000 tūkstančių kandidatų, o balsavimas vyko 83 iš 85 regionų. Tarp jų ir praėjusiais metais aneksuotame Kryme. Tai buvo paskutiniai rinkimai prieš kitų metų Dūmos rinkimus, kuriuose Kremlius tikisi išlaikyti vadovaujančias pozicijas ir dar labiau nutildyti opozicijos atstovus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius