Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rio de Žaneire, nepaisant mero pasipriešinimo, surengtos gėjų eitynės

Rio de Žaneire sekmadienį tūkstančiai žmonių dalyvavo homoseksualių asmenų eitynėse Kopakabanos paplūdimyje, surengtose nepaisant ultrakonservatyvių pažiūrų miesto mero nepritarimo.
Homoseksualų eitynės
Homoseksualų eitynės / „Scanpix“ nuotr.

Rio de Žaneiro metu tapus evangeliklui Marcelo Crivellai, šįmet pirmą kartą per 22 metus, kai vyksta tokios eitynės, miestas finansiškai neprisidėjo prie jų organizavimo.

Finansinę paramą suteikė privatus verslas, tačiau šįmet parade buvo tik šešios platformos. Pernykštėse eitynėse, kuriose dalyvavo 600 tūkst. žmonių, buvo net 12 platformų.

Tarp dalyvių buvo ir virtinė muzikos žvaigždžių, įskaitant dainininkę, vietos LGBT bendruomenės ikoną Danielą Mercury, taip pat Pabllo Vittarą – dabartinę Brazilijos „drag“ (persirengimo meno) karalienę. Koncertai vyko visą popietę.

„Tai pasipriešinimo diena, – sakė savo homoseksualumo meslepiantis miesto tarybos narys Davidas Miranda. – M.Crivella paliko mus be finansavimo, bet esame čia“.

M.Crivella taip pat yra žadėjęs apkarpyti finansavimą Rio de Žaneiro sambos mokykloms, kurios visus metus ruošiasi pasirodymui legendiniame Rio de Žaneiro karnavale.

Saule, nuostabaus grožio paplūdimiais ir nežabotu seksualumu pulsuojančiu Rio de Žaneiro karnavalu garsėjanti Brazilija išsiskiria konservatyvumu.

Dauguma šalies gyventojų yra katalikai, o pastaraisiais metais čia, kaip ir daugelyje Lotynų Amerikos šalių, išpopuliarėjo įvairios evangelikų Bažnyčios.

Daugelis čia vis dar laikosi nuomonės, kad homoseksualumas tėra asmens pasirinkimo reikalas, nors mokslininkai jau daugiau nei penkis dešimtmečius tvirtina, jog taip nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius