-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 06 /10:40

Rolandas Paksas ketvirtadienį aptars susitikimo su Vladimiru Putinu rezultatus

Per apkaltą pašalintas prezidentas, europarlamentaras Rolandas Paksas ketvirtadienį surengs spaudos konferenciją, kurioje aptars susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu rezultatus. Antradienį R.Paksas Maskvoje susitiko su Rusijos Valstybės Dūmos vadovais, premjeras Saulius Skvernelis šį vizitą pavadino Europos Sąjungos politikos skaldymu.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Gavus pranešimą apie ketvirtadienį vyksiančią R.Pakso spaudos konferenciją, 15min su europarlamentaru susisiekti nepavyko.

Į oficialią V.Putino darbotvarkę susitikimas su R.Paksu nebuvo įtrauktas. Darbotvarkėje skelbiama, kad ketvirtadienį Rusijos prezidentas dalyvauja Sankt Peterburge vykstančiame Eurazijos ekonominės sąjungos Aukščiausiosios tarybos posėdyje.

Antradienį R.Paksas kalbėjosi su Rusijos Valstybės Dūmos pirmininku Viačeslavu Volodinu ir Rusijos Federacijos Tarybos pirmininke Valentina Matvijenko.

VIDEO: Valentinos Matvijenko ir Rolando Pakso pokalbis Maskvoje

BNS praneša, kad premjeras S.Skvernelis ketvirtadienį R.Pakso vizitą Maskvoje įvertino kritiškai.

„Tai yra be komentarų. Aš suprasčiau, jei tai būtų privatus asmuo, bet tai – Lietuvai atstovaujantis Europos Parlamento narys. Tai visiškai nevykęs nesavalaikis sprendimas, bandantis įkalti pleištą į mūsų užsienio politiką, ir jau ne tik kaip Lietuvos, bet kalbant apie Europos Sąjungos ir Rusijos santykius“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė premjeras.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Rusijos žiniasklaida rašo, kad su Rusijos parlamento atstovais susitikęs R.Paksas pasisakė už santykių su Maskva gerinimą, teigė, kad parlamentarų misija – vystyti dialogą ir jungti žmones.

Pasak R.Pakso, jis asmeniniu pavyzdžiu nori europiečiams parodyti galimybę megzti dialogą su Maskva. Europarlamentaras, kaip rašo dni.ru, sukritikavo kai kurių Vakarų žiniasklaidos priemonių teiginius, kad su Rusija neįmanoma kalbėtis.

„Šią psichozę reikia stabdyti“, – pareiškė R.Paksas. Jis pritarė V.Matvijenko, kad Vakarų žiniasklaida vykdo nacistinę propagandą. R.Paksas teigė, kad ši propaganda tik vadinama amerikiečių įvestu terminu viešieji ryšiai, bet savo esme niekuo nesiskiria.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

„Aš noriu įrodyti priešingą dalyką: kalbėtis reikia ir tai yra naudinga. Ir reikia kalbėti visuose lygiuose – tarpparlamentiniu, kultūriniu, ekonominiu“, – pasakė R.Paksas susitikime su V.Volodinu.

Toje pat žinutėje teigiama, jog R.Paksas apgailestauja, kad yra politikų, kurie nori konfrontacijos su Rusija, „tačiau prieš tai pasisako paprasti žmonės“.

„Mano tikslas – kalbėtis su visais. Geriau ilgas pokalbis nei trumpas karas“, – R.Pakso frazę, ištartą Rusijos Dūmos pirmininkui, cituoja dni.ru.

R.Paksas užima EP frakcijos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ pirmininko pavaduotojo pareigas.

Antradienį Remigijus Motuzas, Lietuvos ambasadorius Rusijoje, BNS sakė, kad jam nebuvo žinoma apie R.Pakso vizitą į Maskvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius