Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rostovo atominėje elektrinėje įvyko avarija, 2 mln. žmonių buvo likę be elektros

Šalia Rusijos Volgodonsko miesto esančioje Rostovo atominėje elektrinėje apie 5 valandą ryto Lietuvos laiku antradienį įvyko rimta avarija, agentūros „Interfax“ pranešimą cituoja portalas kresy24.pl. Be elektros energijos buvo likę daugiau nei 2 mln. Rostovo, Šiaurės Kaukazo ir Čečėnijos gyventojų.
Rostovo atominė elektrinė
Rostovo atominė elektrinė / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Pranešama, kad avarija įvyko dėl staigaus įtampos šuolio. Saugos sistema automatiškai išjungė abu elektrinės blokus. Apie tai pranešė atominės elektrinės atstovas. Rusijos valdžia užtikrina, kad radioaktyvumas Rostovo regione „yra normalus“. Tačiau nežinoma, ar tai reiškia, kad jis padidėjo palyginti su tokiu, koks buvo iki avarijos.

Dėl avarijos paryčiais be elektros energijos liko Rusijos pietų regionai – Rostovas, Rostovo sritis, dalis Šiaurės Osetijos, Čečėnijos, Ingušijos ir kelių kitų regionų. Skaičiuojama, kad tai buvo per 2 mln. žmonių.

Vėliau pranešta, kad jau po valandos daugumai vartotojų vėl buvo tiekiama elektra, o per pietus vėl veikė abu elektrinės blokai.

Rostovo atominė elektrinė pastatyta 2001 metais, ji yra apie 12 km nuo Volgodonsko miesto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius