-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Roterdamo uoste bananų, kakavos pupelių, cemento siuntose rasta 1,6 tonos kokaino

Nyderlandų muitinė Roterdamo uoste konfiskavo daugiau nei 1,6 tonos kokaino, paslėpto bananų, kakavos pupelių ir cemento siuntose, trečiadienį pranešė prokurorai.
Narkotikai
Narkotikai / 123RF.com nuotr.

Kontrabandiniai narkotikai, kurių vertė juodojoje rinkoje siektų 127 mln. eurų, buvo paslėpti trijuose konteineriuose, atgabentuose į didžiausią Europos uostą.

Pasak prokurorų, „pirmasis konteineris atkeliavo iš Ekvadoro ir buvo prikrautas bananų, skirtų įmonei Barendrechte“ – netoli Roterdamo esančiame mieste.

„Antrajame konteineryje, taip pat iš Ekvadoro, narkotikai buvo rasti kakavos pupelių siuntoje, tačiau ji buvo gabenama per Kolumbiją, o vėliau atkeliavo per Antverpeną“, – nurodoma pareiškime.

Trečiajame konteineryje, prikrautame į Portugaliją siųsto cemento, buvo penki sportiniai krepšiai su narkotikais.

Šįmet Roterdamo uoste, kuris dabar laikomas pagrindiniu narkotinių medžiagų, ypač kokaino, tranzito į Europą tašku, smarkiai padaugėjo narkotikų konfiskavimo atvejų.

Antradienį Nyderlandų muitinė pranešė, kad per 2021-uosius buvo konfiskuotas rekordinis kiekis kokaino – 68 tonos. Ankstesniais metais šios narkotinės medžiagos buvo aptikta 49 tonos.

Europos Sąjungos policijos agentūra įspėjo, kad Nyderlandai ir kaimyninė Belgija tampa pagrindiniais kokaino, ypač tiekiamo iš Kolumbijos, gabenimo centrais.

Rugsėjį paskelbtoje ataskaitoje Europolas nurodė, kad Šiaurės jūros pakrantė „aplenkė Pirėnų pusiasalį ir tapo pagrindine kokaino įvežimo į Europą vieta“.

Remiantis ataskaita, kokainas yra antras pagal populiarumą narkotikas Vakarų ir Vidurio Europoje po kanapių – pernai jį vartojo maždaug 4,4 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius