Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rumunija ir Moldova gedi velionės karaliaus Mihai žmonos

Gedinti Rumunija ir Moldova šeštadienį lydėjo į paskutinę kelionę velionę Anne, paskutinio rumunų karaliaus Mihai I žmoną. Rumunijos sostinėje Bukarešte gaudė bažnyčių varpai, o šimtai žmonių susirinko į ortodoksų ir katalikų kunigų vadovaujamas pamaldas Karalių rūmuose. Vėliau Anne palaikai pradėjo kelionę į Kurtia de Ardžešo miestą vidurio Rumunijoje, kuriame yra palaidoti kiti karališkosios šeimos nariai.
Karalius Mihai I
Karalius Mihai I / wikipedia.com nuotr.
Temos: 2 Moldova Rumunija

Ortodoksų vyrų choras giedojo parke prie Kurtia de Ardžešo bažnyčios prieš prasidedant privačiai laidotuvių ceremonijai.

92 metų Anne mirė rugpjūčio 1-ąją Šveicarijoje, o šią savaitę jos palaikai atvežti į Rumuniją ir iškilmingai pašarvoti.

Prancūzijoje gimusi Anne pirmąkart apsilankė Rumunijoje tik sulaukusi beveik 70 metų ir niekada neišmoko rumunų kalbos. Vis dėlto daugelis ją gerbia už 68 metus trukusią santuoką su Mihai. Anne ištekėjo 1947-aisiais, kai Mihai jau nebebuvo monarchas – šešiais mėnesiais anksčiau Rumunijos komunistų režimas privertė jį atsisakyti sosto.

Laidotuvių ceremonijose dalyvavo keturios iš penkių šios poros dukrų. Tarp jų nebuvo princesės Irinos, netekusios karališkojo titulo 2013 metais, kai ji kartu su savo vyru buvo suimta Jungtinėse Valstijose ir apkaltinta neteisėto gaidžių peštynių tinklo organizavimu.

Vėžiu sergantis 94 metų Mihai irgi liko savo šeimos namuose Šveicarijoje, nes gydytojai jam patarė nevykti į žmonos laidotuves.

Šios ceremonijos – iškilmingiausios karališkosios laidotuvės nuo karalienės Marijos mirties 1938 metais, nors Rumunijos vyriausybės požiūris į karališkąją šeimą neretai būdavo priešiškas. 1994 metais Mihai ir Anne atskrido į Rumuniją, bet nebuvo įleisti į šalį, nes buvęs karalius nebuvo oficialiai paprašęs išduoti vizą. Buvusio monarcho Rumunijos pilietybė buvo atkurta tik 1997 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius