-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rumunijos prezidentas premjeru paskyrė socialdemokratą Soriną Grindeanu

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas penktadienį naujuoju šalies premjeru paskyrė socialdemokratą Soriną Grindeanu, taip užbaigdamas po kairiųjų pergalės gruodžio 11-osios rinkimuose tvyrojusią nežinią.
Sorinas Grindeanu (viduryje)
Sorinas Grindeanu (viduryje) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Rumunija

Centro dešiniojo sparno prezidentas pasirašė įsaką, kuriuo 43 metų buvęs komunikacijų ministras S.Grindeanu paskiriamas premjeru.

Dabar S.Grindeanu laukia parlamento balsavimas dėl pasitikėjimo jo programa ir pasirinktais vyriausybės nariais.

Šiuo paskyrimu siekta užbaigti politinę krizę, kilusią prezidentui atmetus ankstesnę Socialdemokratų partijos (PSD) kandidatę į premjerus Sevil Shhaideh, kuri būtų buvusi pirmoji moteris ir musulmonė šios Europos Sąjungos narės vyriausybės vadovo poste.

Prezidentas nenurodė, kodėl atmetė šią kandidatūrą, tačiau yra manančių, jog tam įtakos galėjo turėti faktas, kad S.Shhaideh sutuoktinis yra kilęs iš Sirijos.

52 metų S.Shhaideh, kuri turi tik penkių mėnesių darbo ministro poste patirtį, priklauso mažai Rumunijos turkų bendruomenei, tačiau nemanoma, kad problemų kėlė jos musulmoniškas tikėjimas.

PSD anksčiau nelabai žinomos S.Shhaideh kandidatūrą iškėlė iškovojusi įtikinamą pergalę gruodžio 11-osios parlamento rinkimuose. PSD gavo 45 proc. balsų ir galėjo suformuoti daugumos koaliciją su savo partneriais ALDE.

PSD pirmininkas Liviu Dragnea negali tapti premjeru, nes šiemet buvo nuteistas už balsų klastojimą per 2012 metų referendumą dėl apkaltos tuomečiam prezidentui Traianui Basescu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius