Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ruošiasi blogiausiam? Aplink Sankt Peterburgą įrengiamos priešlėktuvinės gynybos sistemos

Po sėkmingų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų bepiločių orlaivių smūgių į taikinius Leningrado srityje Rusijos valdžios institucijos aplink Sankt Peterburgą pradėjo įrenginėti oro gynybos sistemas S-300, skelbia kanalas „Astra“ susirašinėjimo platformoje „Telegram“.
Rusijos oro gynybos sistemos
Rusijos oro gynybos sistemos / Socialinių tinklų nuotrauka

„S-300 yra dislokuojamos aplink Sankt Peterburgą. Taigi, vaikinai, mes ruošiamės blogiausiam“, – rašoma pranešime, kurį cituoja naujienų agentūra „RBC-Ukraine“.

Priešlėktuvinių raketų sistemas nufilmavo vietos gyventojas, o viena iš sistemų, bandydama apsisukti, užblokavo važiuojamąją kelio dalį.

Sausio 18 d. bepiločiai atakos orlaiviai smogė Sankt Peterburgo naftos terminalui, o sausio 21 d. – bendrovės „Novatek“ gamtinių dujų terminalui Ust Lugos uoste.

Šie smūgiai – pirmieji Leningrado srityje nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios.

Žiniasklaidos šaltiniai nurodo, kad sprogima ir vėliau kilęs gaisras Ust Lugos terminale yra dalis specialiosios Ukrainos saugumo operacijos.

Bendrovės „Novatek“ terminalo veikla buvo sustabdyta ir nebus atnaujinta kelias savaites. Tai gali turėti įtakos ketvirtadaliui „Novatek“ pajamų iš naftos eksporto.

{relatedarticles|Taip pat skaitykite|right

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius