-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai Mariupolio filharmonijos scenoje montuoja narvus – vyks parodomieji gynėjų „teismai“

Mariupolio miesto taryba socialiniuose tinkluose paskelbė nuotraukas, kuriose – storos armatūros narvai miesto kamerinės filharmonijos scenoje. Kaip teigiama, rusų okupantai čia rugsėjį planuoja surengti parodomąjį Ukrainos gynėjų teismą. Gegužę po ne vieną savaitę trūkusios apsiausties metalurgijos komplekse „Azovstal“ įnirtingai Mariupolį gynę „Azov“ kariai sutiko pasiduoti.
Mariupolio filharmonijos scenoje – narvai belaisviams
Mariupolio filharmonijos scenoje – narvai belaisviams / Mariupolio miesto tarybos nuotr.

„Okupantai Mariupolyje planuoja Linčo teismą Ukrainos gynėjams“, – rašo Mariupolio miesto taryba feisbuke.

Įraše publikuojamose nuotraukose – Mariupolio filharmonijos scenoje montuojami narvai, kurių armatūra – apie 20 mm storio.

„Rusų okupantai ir toliau nepaiso jokių tarptautinių normų. Jie ir toliau tęsia karo nusikaltimus, rodydami panieką visam civilizuotam pasauliui. Kreipiuosi į pasaulio bendruomenę, Jungtines Tautas ir Raudonąjį kryžių, kad jie šioje situacijoje įsikištų ir elgesio taisyklės su karo belaisviais veiktų.

Turime padaryti viską, kad mūsų gynėjai grįžtų į Ukrainą gyvi ir užkirstume kelią antrajai Olenivkai Mariupolyje“, – feisbuke rašė Mariupolio meras Vadimas Boičenka.

Kaip rašo gazeta.pl polapis lenkų ir ukrainiečių kalbomis ukrayina.pl, Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka teigė, kad mieste beveik oficialiai pradedama mobilizacija, prisidengiant paslaugų sutartimis.

Jo teigimu, Mariupolyje visą savaitę lankėsi vadinamosios Donecko liaudies respublikos vadas Denisas Pušylinas, o okupantų paskirtas miesto „meras“ Konstantinas Ivaščenka esąs jo asmeniškai prižiūrimas.

„Daug diskutuota, ypač apie mobilizaciją. Vienareikšmiškai nuspręsta ją oficialiai pradėti tuoj po „grįžimo į Rusiją“ referendumo, siekiant maksimalių rezultatų iki pat oficialaus tokio Rusijos sprendimo“, – teigė mero patarėjas.

Jis paragino Mariupolio gyventojus bėgti, kol dar yra galimybių, nes „viskas, ką garantuoja okupantų rengiama mobilizacija, yra gėdinga mirtis apkasuose“.

P.Andriuščenko taip pat tvirtina, kad šiuo metu okupuotame Mariupolyje atėjūnai atnaujino ekshumacijas – atkasinėja palaikus, užkastus namų kiemuose, ir laidoja juos masinėse kapavietėse be identifikacijos ženklų.

Esą kapinėse statomų lentelių numeriai nėra kūnų numeracija registracijai, o tik apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos prokuratūros protokolų numeriai.

„Tai reiškia, kad kiekvienas numeris žymi ne vieną, o kelis kūnus. Net ir praėjusius mėnesiams tikrasis Mariupolio tragedijos mastas yra didžiulis, o mirusiųjų skaičius siaubingas“, – tikino mero patarėjas.

„Azov“ kariai kartu su kitomis Ukrainos pajėgomis įnirtingai gynė pietrytinį Mariupolio uostamiestį, kol galiausiai buvo apsupti metalurgijos komplekse „Azovstal“. Gegužę, po daug savaičių trukusios apsiausties, gynėjai sutiko pasiduoti.

Kaip skelbta anksčiau, Maskvos pajėgos į nelaisvę paėmė apie 2,5 tūkst. Mariupolio gynėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius