Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

„Rusai prie Bachmuto gali būti apsupti“: pulkininkas atkreipė dėmesį į svarbius ženklus

Bachmuto kryptimi rusų padėtis kritinė, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos toliau žengia į šiaurinę miesto dalį, rašo UNIAN.
Ukrainos karys prie Bachmuto
Ukrainos karys prie Bachmuto / „AP“/„Scanpix“

Kaip televizijos kanalui „Espresso“ sakė karinis ekspertas Romanas Svitanas, rusų daliniai gali būti apsupti netoli Bachmuto.

„Rusai ruošiasi didinti puolimo pagreitį. Įvedus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervus, kad pralaužtų Zaporižios frontą, šiuo metu priešas ruošiasi smogti Luhansko kryptimi. Daugiausia Kupjansko-Svatovės kryptimi. Be to, priešas bandys sulaikyti mūsų karius, kurie dabar apeina Bachmutą. Jei į šiaurę nuo Bachmuto pasistūmėsime dar kelis kilometrus Berchovkos rajone, tuomet Rusijos įgula atsidurs sudėtingoje padėtyje“, – aiškino R.Svitanas.

„AP“/„Scanpix“/Ukrainos kariai prie Bachmuto
„AP“/„Scanpix“/Ukrainos kariai prie Bachmuto

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininko, dabar gynybos pajėgos kontroliuoja rusų įvažiavimą ir išvažiavimą iš Bachmuto.

„Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms įžengus į Bachmuto šiaurę, Ukrainos ginkluotosios pajėgos visiškai blokuos rusų judėjimą iš Bachmuto. Rusai atsidurs apsuptyje, ir ne tik operatyviniu požiūriu. Todėl jie stengiasi išlaikyti mūsų karius Berchovkos rajone. Į pietus nuo Bachmuto mūsų judėjimas vyksta Horlivkos link. Ten priešas taip pat gali suaktyvėti, kai prasidės pagrindinė mūsų puolimo dalis“, – pridūrė R.Svitanas.

Britų žvalgybos duomenimis, Rusijos okupantai turi didelių problemų dėl strateginės Bachmuto gynybos. Nors mūšiai pačiame mieste dar neatnaujinti, Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai žengia šiauriniu ir pietiniu flangais, o tai kelia grėsmę miesto išlaikymui ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius