Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija atmeta JAV raginimus nutraukti ryšius su Šiaurės Korėja

Rusija ketvirtadienį atmetė JAV raginimą nutraukti ryšius su Šiaurės Korėja, atsakant į Pchenjano režimo įvykdytą naujos tarpžemyninės balistinės raketos bandymą.
S.Lavrovas – spaudos konferencijoje Rusijos ambasadoje Vašingtone
Sergejus Lavrovas atmeta JAV raginimus nutraukti ryšius su Šiaurės Korėja / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vertiname tai neigiamai. Jau ne kartą pabrėžėme, kad galimybės spausti sankcijomis iš esmės jau išnaudotos, ir (reikalavome), kad sankcijas nustatančiose rezoliucijose būtinai būtų reikalavimai atnaujinti politinį procesą“, – Rusijos naujienų agentūros citavo užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo pasisakymą per vizitą Minske.

Jis pridūrė, kad pastarųjų savaičių JAV veiksmai, įskaitant pranešimą apie gruodį įvyksiančias neplanuotas karines pratybas su Pietų Korėja, Maskvos nuomone, galėjo provokuoti Šiaurės Korėją imtis griežto atsako.

„Atrodo, kad pastarieji JAV veiksmai sąmoningai buvo nukreipti, kad išprovokuotų Pchenjaną imtis kokių nors naujų aštrių veiksmų“, – sakė S.Lavrovas.

Šiaurės Korėja trečiadienį paleido dar vieną tarpžemyninę balistinę raketą, kuri esą gali smogti taikiniui bet kurioje JAV vietoje.

JAV trečiadienį per Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį perspėjo, kad potencialaus karo atveju Šiaurės Korėjos vadovybė būtų „visiškai sunaikinta“, ir paragino šalis nutraukti visus diplomatinius bei prekybinius ryšius su šia valstybe, įskaitant Kinijos naftos tiekimą Pchenjanui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius