Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija atmetė Prancūzijos kaltinimus, esą ji neleidžia OPCW inspektoriams patekti į Dumą

Rusija antradienį atmetė Prancūzijos kaltinimus, esą ji blokuoja patekimą į įtariamos cheminės atakos vietą Sirijoje ir paragino Vakarų valstybes „liautis manipuliavus viešąja nuomone“ šiuo klausimu.
Marija Zacharova
Marija Zacharova / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Neaišku, kodėl Prancūzijos užsienio reikalų ministerija kalba OPCW (Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos) vardu. Jeigu inspektoriai susidurtų su problemomis, jie padarytų pareiškimą šiuo klausimu“, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Anksčiau antradienį Prancūzijos vyriausybė sakė, jog yra „didelė tikimybė“, kad įrodymai „išnyks“ iš įtariamos cheminės atakos vietos Sirijos Dumos mieste anksčiau, nei į jį pateks ginklų ekspertai.

M.Zacharova šiuos kaltinimus pavadino „labai netikėtais“, nes, pasak jos, Rusija pritarė šiai faktų nustatymo misijai.

JAV ir Didžioji Britanija taip pat išreiškė susirūpinimą, kad Maskva galėjo sugadinti įkalčius.

„Mes raginame Vakarų šalis, neteisėtai bombardavusias Siriją, liautis manipuliavus viešąja nuomone ir nesikišti į tarptautinių organizacijų darbą“, – pareiškė M. Zacharova.

Kremlius pirmadienį atmetė kaltinimus, kad Rusija ir Sirija blokuoja patekimą į įtariamos cheminės atakos vietą, pavadindamas juos „neturinčiais pagrindo“.

JAV, Prancūzija ir Britanija iš savo laivų bei lėktuvų šeštadienį buvo paleista daugiau kaip 100 raketų, kurios smogė įtariamiems cheminių ginklų objektams Sirijoje. Jos sako turinčios įrodymų, kad prie cheminę ataką surengė Sirijos prezidento Basharo al Assado vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius