-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino režimas bandys jaunus rusus išmokyti lojalumo valdžiai

Kremlius bandys užsiauginti režimui lojalių rusų kartą. Jau kuriama dešimties metų vaikų auklėjimo strategija, kurioje svarbią vietą užima Krymo okupacija ir karas Ukrainoje. Apie tai praneša ukrainiečių portalas kyivpost.com.
V.Putino sutiktuvės Belgrade
Rusija kuria naują vaikų auklėjimo strategiją. / „Scanpix“ nuotr.

Naująją vaikų auklėjimo strategiją Rusijos vyriausybė pradėjo kurti praėjusį mėnesį. Tikimasi, kad projektas galutinai bus patvirtintas šių metų gegužę, kai šalis minės Antrojo pasaulinio karo pabaigos septyniasdešimtmetį.

Teigiama, kad pagrindiniai auklėjimo strategijos principai – patriotizmas, šeimos vertybės ir meilė sportui.

Rusijos premjero Dimitrijaus Medvedevo pavaduotoja Jelena Golodec sakė, kad siekiama užauginti patriotiškai nusiteikusius piliečius, kurie ištikimai tarnaus visuomenei ir gins tėvynę.

Ukrainiečių portalas kyivpost.com pateikė Kremliaus sugalvoto auklėjimo pavyzdžių. Balandžio 29 dieną buvo pristatytas naujas Rusijos jaunimo švietimo projektas „Tinklas“, per kurį buvo sukurta virtuali abėcėlė, atspindinti šalies aktualijas. Pavyzdžiui, raidė „P“ vaizdavo Vladimirą Putiną, raidė „D“ – Donecką, raidė „S“ – Kremliaus okupuotą Sevastopolį, raidė „J“ – aneksuotame Kryme esančią Jaltą. 

Iš tikrųjų, jūs neturėtumėte kalbėti apie jaunimą, nes jūsų vaikai mėto Molotovo kokteilius. Šis scenarijus mums yra nepriimtinas, todėl mes esame pasiruošę susidoroti su šiais iššūkiais, – ukrainiečiams sakė Rusijos jaunimo projekto vadovė Anastazija Melnyk.

„Pastaruoju metu Rusijai Krymas yra daug svarbesnis simbolis nei Ukrainai“, – portalui kyivpost.com sakė projekto atstovė Anastazija Melnyk. Ji kreipėsi į ukrainiečių žurnalistus: „Iš tikrųjų, jūs neturėtumėte kalbėti apie jaunimą, nes jūsų vaikai mėto Molotovo kokteilius. Šis scenarijus mums yra nepriimtinas, todėl mes esame pasiruošę susidoroti su šiais iššūkiais.“ 

Taip pašnekovė tarsi pripažino, kad Kremlius investuoja į jaunimo švietimą, nes bijo Maidano scenarijaus Maskvoje.

Ukrainietė psichologė Irina Levčenko mano, kad taip Rusija augina naują vergų armiją, kuri neturės savo nuomonės ir aklai paklus ideologijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius