Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija į pratybas Serbijoje siunčia raketas S-400

Maskva išsiuntė į Belgradą oro erdvės gynybos raketų S-400 batalioną ir zenitinių pabūklų bei raketų sistemą „Pancir“, turinčius dalyvauti pirmose bendrose Rusijos ir Serbijos karinėse pratybose, pranešė rusų Gynybos ministerija.
S-400 oro gynybos sistema
S-400 oro gynybos sistema/Asociatyvinė nuotr. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Rusija Serbija Raketa

Sistemos bus nugabentos į Batainicos bazę netoli sostinės, kur trečiadienį prasidėjo manevrai, vyksiantys iki ateinančio antradienio, sakoma pranešime.

Ministerija pažymėjo, kad sistemos S-400 ir „Pancir“ pirmąkart siunčiamos į pratybas už Rusijos ribų.

Rusijos ir Serbijos oro erdvės gynybos daliniai kartu vykdys įvairias užduotis, įskaitant „priešo pajėgų viso spektro oro taikinių“ aptikimą ir naikinimą.

Šie manevrai vyksta po pirmųjų Rusijos ir Serbijos oro gynybos pratybų „Slavų skydas 2019“ pirmojo etapo, rugsėjį vykusio Rusijos pietinėje Astrachanės srityje.

Serbija yra svarbi Maskvos sąjungininkė, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo entuziastingai sutiktas šalyje, kai apsilankė joje šių metų sausį.

Nors Serbija viliasi įstoti į Europos Sąjungą, Belgradas palaiko glaudžius ryšius su Rusija, savo istorine „ortodoksiškąja didžiąją seserimi“, su kuria serbus taip pat sieja bendros slaviškos šaknys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius