Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija ir Prancūzija vis garsiau prabyla apie koaliciją kovai su „Islamo valstybe“

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas ketvirtadienį pareiškė, kad Rusija nuoširdžiai nori bendradarbiauti kovoje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) Sirijoje.
V.Putinas ir F.Hollande'as
V.Putinas ir F.Hollande'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vyksta, taip sakant, atsivėrimas su rusais. Manome, kad jie yra nuoširdūs ir kad mums reikia suvienyti visas savo pajėgas“, – L.Fabiusas sakė radijui „France Inter“.

„Pasisakome už glaudesnį bendradarbiavimą negu vykstantis dabar tarp visų, kovojančių Sirijoje ir Irake“, – Rusijos atstovas V.Čiurkinas sakė žurnalistams po JT Saugumo Tarybos posėdžio, vykusio už uždarų durų.

„Vienas dalykas, kuris buvo girdimas garsiai ir aiškiai mūsų diskusijose Taryboje – kad Taryboje turėtų būti vieninga. Nevertino to kaip didelio atotrūkio“, – aiškino jis.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as paragino Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą greitai priimti šią rezoliuciją, kad būtų sustiprinta kova su IS džihadistais po virtinės atakų Paryžiuje.

F.Hollande'as planuoja lapkričio 26 dieną susitikti Maskvoje su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu – praėjus dviem dienoms po derybų Vašingtone su JAV prezidentu Baracku Obama, per kurias tikimasi užtikrinti didesnį palaikymą kampanijai prieš ekstremistus.

V.Čiurkinas tvirtino, kad Sirijai privalo būti suteiktas vaidmuo kovoje su IS džihadistais, sakydamas, kad „Sirijos vyriausybės ignoravimas ... neabejotinai susilpnintų mūsų bendros kovos galimybes“.

Po šią savaitę įvykusio F.Hollande'o ir V.Putino pokalbio Kremlius paskelbė, kad Rusijos ir Prancūzijos kariuomenės bei saugumo tarnybos bendradarbiaus kovodamas su „teroristinėmis grupuotėmis“ Sirijoje.

129 žmonių gyvybių nusinešusios atakos Paryžiuje ir Rusijos keleivinio lainerio susprogdinimas virš Egipto, dėl kurių atsakomybę prisiėmė IS, suartino Prancūziją ir Rusiją pastangose įveikti tą džihadistų grupuotę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius