Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija: JAV politika Sirijoje gali sujudinti visą regioną

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas trečiadienį perspėjo dėl rizikos, susijusios su prieštaringais Vašingtono signalais dėl amerikiečių pasitraukimo iš Šiaurės Sirijos.
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kurdai „itin sunerimo“ dėl JAV pareiškimų ir baiminasi, kad painiava galėtų „sujudinti visą regioną“, sakė S.Lavrovas ir pabrėžė, kad „to reikia bet kokia kaina išvengti“.

„Amerikiečiai, žinoma, turi suprasti, kad procesai, kurie jiems dalyvaujant per pastaruosius dvejus ar trejus metus išsirutuliojo Sirijos šiaurės rytuose, paprasčiausiai yra tiesioginis Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijos dėl pagarbos Sirijos teritoriniam vientisumui reikalavimų pažeidimas“, – sakė jis spaudos konferencijoje po derybų Kazachstano sostinėje Nur Sultane.

Pasak S.Lavrovo, JAV „organizavo ten beveik valstybines struktūras, užtikrino jų veiklą ir gyvybingumą, ir labai aktyviai stūmė kurdų temą“.

„Tai labai pavojingas žaidimas. Aš štai įsitikinau, kai neseniai buvome Irake ir kalbėjomės su Irako kurdais, jog jie itin sunerimę dėl to, kad toks lengvas itin delikačios temos traktavimas gali sujudinti visą regioną, o to reikia bet kokia kaina išvengti“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius