Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija kaltina ES politizuojant pagalbos Sirijai klausimą

Rusija ketvirtadienį surėmė ietis su Europos Sąjunga dėl Sirijos, apkaltinusi Bendriją, kad ji politizuoja pagalbos teikimą, susiedama atstatymo darbų finansavimą su politine pereiga, kuri užbaigtų karą.
Raka
Rakos miestas Sirijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

ES balandį pavyko užsitikrinti pažadus skirti 6 mlrd. JAV dolerių pagalbos reikmėms Sirijai, kur septintus metus vyksta pilietinis karas, jau nusinešęs per 330 tūkst. gyvybių.

ES organizuotoje konferencijoje, surengtoje Niujorke vykstančios Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos sesijos kuluaruose, Rusijos užsienio reikalų ministras pareiškė, kad pagalba naudojama politinė priemonė daryti spaudimą Sirijos lyderiui Basharui al Assadui.

„Su pagalba susijusių klausimų politizavimas ir pareiškimai apie tai, jog reikėtų palaukti politinio proceso pabaigos yra nepriimtini“, – sakė Genadijus Gatilovas.

Europos pareigūnai tvirtina, kad pagalba Sirijai bus pradėta teikti tik tuomet, kai per JT vadovaujamas derybas bus sutarta dėl patikimos politinės pereigos karui užbaigti.

Tačiau G.Gatilovas teigė, kad pagalbos reikia dabar – „mokykloms, ligoninėms ir būtiniausiai infrastruktūrai atstatyti“.

Tačiau G.Gatilovas teigė, kad pagalbos reikia dabar – „mokykloms, ligoninėms ir būtiniausiai infrastruktūrai atstatyti“.

Jungtinė Karalystė pažymėjo, kad pagalba neturėtų tapti atlygiu B.al Assado režimui, o Prancūzija apkaltino Damaską, kad jis toliau blokuoja humanitarinės pagalbos teikimą.

Šių metų JT Generalinės Asamblėjos sesijos diplomatinėje darbotvarkėje karo Sirijoje tema liko antrame plane, nes pagrindinis dėmesys skirtas Šiaurės Korėjos ir Irano branduolinėms grėsmėms.

JT planuoja ateinantį mėnesį organizuoti naują taikos derybų tarp Sirijos opozicijos ir Damasko vyriausybės raundą. Ankstesnėse derybose jokios reikšmingos pažangos pasiekti nepavyko.

Ekspertai sako, kad susilpnėjus sukilėlių pozicijoms, Damasko režimas nebejaučia spaudimo derybose sutikti padaryti nuolaidų, ypač kalbant apie B.al Assado politinę ateitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius