Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija naudojasi Sirijos karo lauku, kad išbandytų naujus ginklus

Rusijos gynybos ministro pavaduotojas Jurijus Borisovas teigė, kad Rusija išbandė daugiau nei 600 ginklų ir karinės įrangos mūšio laukuose Sirijoje.
Sirija
Sirija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo oro atakų Sirijoje pradžios 2015 metų pabaigoje Rusijos karinės pajėgos dažnai ten panaudodavo didelį ginklų spektrą, skelbia portalas newsweek.com.

Rusijos karinės aprangos gamintojas „Ratnik“ anksčiau šią savaitę teigė, kad įranga buvo išbandyta Sirijoje. J.Borisovas pridėjo, kad tas pats pasakytina apie šimtus naujų elementų Rusijos arsenale: orlaiviai, šarvuotos transporto priemonės, raketų paleidimo sistemos.

Nors Rusija anksčiau teigė, kad ji Sirijoje kovoja su terorizmu ir palaiko vietos valdžią, dabar pareigūnai pripažįsta, kad karas Sirijoje leidžia išbandyti ginklus.

„Praktiškai visi nauji dalykai praėjo per Sirijos karo lauką tam, kad mes turėtumėme galimybę pamatyti, kokios yra jų tikrosios savybės“, – sakė J.Borisovas.

Jis taip pat pridėjo, kad kai kurių ginklų po išbandymo Sirijoje buvo atsisakyta: „Mes turėjome atsisakyti daug ginklų, nes praktika parodė, kad jie negali atlaikyti mūsų keliamų reikalavimų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius