Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija nebegali parduoti ginklų už JAV dolerius

Rusijos karinės pramonės produkciją perkančios šalys nebegali už ją sumokėti JAV doleriais, pareiškė Rusijos federalinės karinio-techninio bendradarbiavimo tarnybos vadovas Dmitrijus Šugajevas.
JAV doleriai
JAV doleriai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Reikia pripažinti faktą, kad su doleriu dirbti karinio-techninio bendradarbiavimo srityje yra praktiškai nebeįmanoma dėl paprastos priežasties – bankų sistema tokių atsiskaitymų doleriais nepraleidžia – blokuoja, užšaldo ir taip toliau“, – sakė D. Šugajevas.

„Tai reiškia, jog mums reikia ieškoti naujų būdų, ir mes juos randama pereidami prie atsiskaitymų nacionalinėmis valiutomis“, – pridūrė jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rubliai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rubliai

Vienintelio Rusijos karinės pramonės produkcijos eksportuotojo „Rosoboroneksport“ vadovas Aleksandras Michejevas apie šia savaitę pranešė apie pirmuosius sandorius nacionalinėmis valiutomis.

„Mes ieškome galimybių atsiskaityti nacionalinėmis valiutomis – Indijos rupijomis, Kinijos juaniais, dirhamais, taip pat ir rubliais“, – sakė A.Michejevas.

Jo žodžiais, „Rosoboroneksport“ užsakymų portfelis šiuo metu viršija 45 mlrd. JAV dolerių prilygstančią sumą.

„2018 metais „Rosoboronexport“ tęsia stabilų augimą ir stiprina pozicijas pasaulinėje ginklų rinkoje. Jau eksportavome produkcijos už daugiau kaip 7 mlrd. dolerių. Pasirašę maždaug 600 naujų dokumentų padidinome užsakymų portfelį 9 mlrd. dolerių“, – šią savaitę kalbėjo A. Michejevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius