-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija nežino, kokią informaciją Th.May pateikė kolegoms Europos Sąjungoje, sako D.Peskovas

Kremlius nežino, kokią informaciją britų ministrė pirmininkė Theresa May panaudojo įtikinėdama savo kolegas Europoje, kad Rusija yra kalta dėl buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga.
Dmitrijus Peskovas
Dmitrijus Peskovas / „Sputnik“ nuotr.

„Kaltinimai tokie rimti, kad jų negalima pateikti be pagrindo ar ... tariamąja nuosaka. Juos galima pateikti tik tvirtinimu ir paremiant konkrečiais įrodymais“, – šeštadienį televizijai „Mir“ sakė Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas.

Anksčiau pranešta, kad Briuselyje susitikę Europos Sąjungos lyderiai iš solidarumo su Jungtine Karalyste susitarė konsultacijoms atšaukti ES ambasadorių Rusijoje.

Pirmadienį Europos šalys turėtų imtis tolesnių žingsnių prieš Rusiją, sakė pareigūnai. Virtinė šalių svarsto, ar pasekti Britanijos pavyzdžiu ir išvaryti šnipinėjimu užsiimančius Rusijos diplomatus, o Vokietijos kanclerė Angela Merkel sakė, kad būtini tolesni koordinuoti atsakomieji veiksmai.

„Nežinome, kokius įrodymus ir kokią informaciją p. May panaudojo vakar bendraudama su savo kolegomis Europoje. Taip pat nežinome, kiek JK turi informacijos apie incidentą (apnuodijimą) Solsberyje. Taip pat nežinome, kas iš tikrųjų ten įvyko“, – sakė D.Peskovas.

Pasak jo, todėl Rusija negali spręsti, „kas sukėlė tokią reakciją“.

D.Peskovas taip pat pažymėjo, kad bet kokie Rusijos bandymai užmegzti ryšį su JK dėl S.Skripalio bylos liko be atsako, o ketinimai ir bandymai ką nors paaiškinti „susiduria su nesupratimo ir nenoro klausytis siena“.

Kremliaus atstovas atkreipė dėmesį, kad „britų ambasadorius neateina į Rusijos užsienio reikalų ministeriją, kai žmonės yra pasirengę atsakyti į bet kokius klausimus“.

Anksčiau šią savaitę Rusijos užsienio reikalų ministerija surengė Maskvoje dirbantiems ambasadoriams atvirą spaudos konferenciją dėl S.Skripalio bylos. Britų ambasadorius nedalyvavo – ambasadai atstovavo žemesnio rango diplomatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius