-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija paleido į Kyjivą raketą su branduolinės galvutės imitacija

Viena iš sparnuotųjų raketų, numuštų virš Kyjivo lapkričio 17 dieną, buvo aprūpinta branduolinės galvutės imitacija. Kaip rašo „Defense Express“, remdamasi savo šaltiniais, tai buvo sparnuotoji raketa X-55.
Karas Ukrainoje. Kyjivas
Karas Ukrainoje. Kyjivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad vietoj kovinės galvutės ši raketa turėjo „užsuktą“ bloką, kuris veikė kaip branduolinės galvutės imitatorius.

Ekspertai mano, kad sparnuotųjų raketų atsargos Rusijoje išsenka iki Kremliui kritinio lygio. Tai gali paliudyti „branduolinio arsenalo“ raketos X-55 panaudojimo faktas, pabrėžiama leidinyje.

Antrąją versiją ekspertai vadina Rusijos Federacijos bandymu sukurti Ukrainos oro gynybos perkrovos efektą.

Rusija atakoms prieš Ukrainą dažniausiai naudodavo X-555 raketas – tai „nebranduolinė“ raketos X-55 modifikacija, paversta į įprastą kovinę galvutę su „klasikiniais“ sprogmenimis.

X-55 yra sovietinė raketa, kuri iš pradžių buvo sukurta specialiai kaip branduolinių ginklų nešėja, su vadinamąja „specialia galvute“ (taip branduolinė galvutė vadinama sovietų ir rusų kariniame žargone.

„Įprastos ir branduolinės galvutės struktūriškai skiriasi. Būtent dėl ​​to, atrodo, rusam pavyko iš X-55 pavyko išimti „specialiąją kovinę galvutę“, tačiau ten nebuvo konstruktyvios galimybės užtaisyti paprastą kovinę galvutę. Būtent todėl puolimui buvo panaudotas X-55 su tuščiu „bloku“, – rašo „Defense Express“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius