-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija patars Venesuelai, kaip įveikti krizę

Rusijos ekspertai patars Venesuelos vyriausybei dėl priemonių ekonominei krizei įveikti, taip pat ir dėl neišvengiamų ekonomikos struktūrinių reformų, pranešė Rusijos finansų ministerija.
Stiprusis Venesuelos bolivaras dabar siaubingai nusilpęs
Venesuelos bolivarai / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Venesuelai bus suteikta ekspertų pagalba. Šios šalies vyriausybė konsultuosis su Rusijos ekspertais dėl galimų ekonominės politikos priemonių krizei įveikti, įskaitant ir dėl esminių pertvarkų ekonomikoje“, – teigiama ministerijos spaudos tarnybos pranešime.

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro po antradienio susitikimo su Rusijos delegacija išreiškė viltį, kad Rusija padės Venesuelai išsaugoti ekonominę nepriklausomybę.

Rusijos delegacijai vadovavo finansų viceministras Sergejus Storčakas, o į ją buvo įtraukti centrinio banko, Federalinio iždo ir kai kurių kitų Rusijos valstybės institucijų atstovai.

Po ilgų netinkamo ekonomikos valdymo metų Venesuelos ūkis bemaž visiškai nualintas, o gyvybiškai svarbi naftos pramonė – beveik paralyžiuota. Kasdien emigruoja dešimtys tūkstančių venesueliečių, kurie, netekę vilčių gauti maisto ir vaistų, plūsta į kaimynines valstybes.

Pernai kainos Venesueloje išaugo 1 tūkst. procentų, o šiems metams prognozuojama jau beveik 1,4 mln. proc. infliacija. Padėtis šioje Pietų Amerikos valstybėje panaši į 1923-aisiais Vokietijoje ar 2000 metais Zimbabvėje.

Praėjusiais metais 14 proc. nuosmukį patyrusi Venesuelos ekonomika šiemet gali susitraukti dar 18 procentų. Tačiau kritimas kitąmet turėtų sulėtėti iki 5 proc., nes nykti jai jau beveik nebėra kur, tvirtina Tarptautinis valiutos fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius