-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija pradeda dalies pajėgų išvedimą iš Sirijos

Į Rusiją antradienį sugrįžo pirmoji Sirijoje dislokuotų karių grupė, paskelbė kariuomenė, pradėjusi dalies savo pajėgų išvedimą, apie kurį pranešė prezidentas Vladimiras Putinas.
Vladimiras Putinas ir Basharas al Assadas Sirijoje
Vladimiras Putinas ir Basharas al Assadas Sirijoje / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Sirija

„Iš (Rusijos) pietinės karinės apygardos Sirijos Arabų Respublikoje dislokuotas karo policijos batalionas dviem kariniais lėktuvais buvo parskraidintas į (Dagestano sostinės) Machačkalos oro uostą“, – sakoma Rusijos kariuomenės pranešime.

Valstybinė televizija parodė, kaip į nedidelę Rusijos Šiaurės Kaukazo respubliką sugrįžę kariai lipa iš lėktuvo.

Bombonešių „Tu-22M3“ įgulos taip pat sugrįžo į karinį aerodromą Šiaurės Osetijoje, o iš ten – į savo nuolatines bazes, informavo kariuomenė.

Pirmadienį Sirijoje apsilankęs V.Putinas nurodė pradėti dalies Rusijos pajėgų išvedimą iš šios karo draskomos šalies, kadangi jos atliko didžiąją dalį savo misijos.

Šis pranešimas yra jau trečias apie dalinį nuo 2015 metų Sirijoje dislokuotų pajėgų išvedimą. Konkrečiau sugrįžtančio karių skaičiaus V.Putinas šįkart nenurodė.

Praėjusią savaitę apie savo dalyvavimą kovo mėnesio prezidento rinkimuose pranešusį V.Putiną netoli Latakijos esančioje Chmeimimo bazėje pasveikino Sirijos prezidentas Basharas al Assadas.

Rusija pirmą kartą į Sirijos konfliktą įsikišo 2015 metais. Damasko režimą palaikančios Rusijos aviacija pradėjo operacijas prieš grupuotę „Islamo valstybė“ (IS) ir kitus džihadistus, taip pat prieš sukilėlius, kovojančius su režimo pajėgomis.

Rusijos kontingento Sirijoje dydis nėra žinomas, bet nepriklausomas Rusijos pajėgų ekspertas Pavelas Felgenhaueris naujienų agentūrai AFP yra sakęs, kad šiame konflikte galėjo dalyvauti iki 10 tūkst. karių ir privačių kontraktininkų.

Sirijos konfliktas prasidėjo 2011 metų kovą nuo antivyriausybinių protestų, greit peraugusių į įnirtingą ir daugiaplanį pilietinį karą. Per tą laiką jis nusinešė daugiau nei 340 tūkst. gyvybių.

Ketvirtadienį Maskva paskelbė „visiškai išvadavusi“ Sirijos teritoriją nuo IS, nors džihadistai tebekontroliuoja keletą lopinėlių šalies teritorijoje.

V.Putinas taip pat sakė, kad Chmeimimo Rusijos oro pajėgų ir Tartuso laivyno bazės ir toliau veiks.

Iš anksto neskelbtas V.Putino apsilankymas Sirijoje buvo pirmas Rusijos prezidento vizitas šioje šalyje nuo 2010 metų, kai joje pakeliui į Egiptą apsilankė tuometinis Rusijos vadovas Dmitrijus Medvedevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius