Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija rodo raumenis: į Baltiją išbandyti raketų išplaukė naujausias povandeninis laivas

Kremlius, sukėlęs sumaištį Švedijoje, kuri jau kelias dienas prie savo krantų ieško Rusijos povandeninių laivų, ir toliau bando paveikti Baltijos regiono valstybes. Naujausias Rusijos dyzelinis–elektrinis „B 261” tipo povandeninis laivas „Novorossijsk“, vadovaujamas antro rango kapitono Konstantino Tabačnovo, spalio 20-ąją išplaukė iš Sankt Peterburgo uosto. Kryptis – Baltijos laivyno bazė Pilavoje (Baltijske, Karaliaučiaus sr.), rašo interneto svetainė eurasian-defence.ru.
Rusijos povandeninis laivas „Novorossijsk“
Rusijos povandeninis laivas „Novorossijsk“ / bmpd.livejournal.com nuotr.

Šio povandeninio laivo, kuris į vandenį pirmą kartą nuleistas 2013 m. lapkritį ir kurio vertė siekia 300 mln. JAV dolerių, įgula prieš įplaukiant į atvirą Baltijos jūrą išbandys visų laivo sistemų ir mechanizmų darbą.

Šią savaitę „Novorossijsk“ pasieks Pilavą (Baltijską) ir pradės judėti Rusijos Baltijos laivyno link. Būtent su šiuo laivynu planuojami vykdyti raketinio komplekso bandymai.

Lapkritį planuojama išbandyti raketų paleidimo kompleksą „Kalibr PL“, o gruodį „Novorossijsk“ pajudės link Juodojoje jūroje esančio Rusijos karinio laivyno.

„Novorossijsk“ ilgis yra 73,8 m, o greitis siekia 20 mazgų per valandą. Laivo įgulą sudaro daugiau nei 50 žmonių. Laivo statyba pradėta 2010 m. Sankt Peterburgo Admiraliteto laivų statykloje .

Spalio 17 ir 19 d. netoli Stokholmo buvo pastebėtas, kaip įtariama, Rusijos povandeninis laivas. Iš karto po to Švedijos karinės pajėgos pradėjo laivo paieškas, tačiau per kelias dienas įsibrovėlių nepavyko rasti. Tai pakurstė Baltijos regiono valstybių baimę dėl Rusijos keliamų grėsmių saugumui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius