Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija stiprina karinio laivyno pajėgas Viduržemio jūroje – Sirijos link siunčiamas lėktuvnešis

Rusijos gynybos ministerija trečiadienį paskelbė siunčianti savo karinio laivyno flagmaną lėktuvnešį „Admiral Kuznetsov“ Sirijos pakrantės link, kad sustiprintų savo karines pajėgas rytinėje Viduržemio jūros dalyje.
Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu
Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiuo metu Rusijos karinio laivyno grupuotėje Viduržemio jūros rytinėje dalyje yra ne mažiau kaip šeši kovos laivai ir trys ar keturi aprūpinimo laivai“, – sakė ministras Sergejus Šoigu.

„Karinių galimybių šioje grupuotėje stiprinimui planuojame įtraukti ir kreiserio „Admiral Kusnetsov“ laivų grupę“, – pranešė jis per Gynybos ministerijos kolegijos posėdį.

S.Šoigu pažymėjo, kad 2013 metais Rusija vėl atkūrė praėjusio amžiaus praktiką, kai Viduržemio jūros rytinėje dalyje nuolat būdavo rusų karo laivų.

„Priminsiu, kad 1967 metais (Rusijos) 5-osios operatyvinės eskadros buvimas tame rajone neleido išsiplėsti ginkluotam arabų ir izraeliečių konfliktui ir vėliau tai buvo sulaikomasis nedraugiškų akcijų prieš Sovietų Sąjungą veiksnys“, – pareiškė S.Šoigu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius