Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija tarp ukrainiečių atrado išdaviką, kuris parodė „Azovstal“ požeminius kelius

Buvęs apsuptos „Azovstal“ gamyklos darbuotojas okupantams parodė požemines perėjas gamykloje, sako Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka. Pasak jo, neatsitiktinai į Ukrainą atvyko ir Rusijos propagandistas, kuris turėjo nušviesti rusų pergalę, tačiau Mariupolio gynėjai nepasiduoda.

Ukrainos kariuomenė antradienį pranešė, kad Rusijos pajėgos pradėjo gamyklos „Azovstal“ ataką netrukus po to, kai Jungtinės Tautos ir Raudonasis Kryžius patvirtino, kad iš gamyklos teritorijos buvo evakuota daugiau nei 100 civilių gyventojų.

Ukrainos leidinys „Ukrainska pravda“, remdamasis šaltiniais, trečiadienį pranešė, kad Rusijos pajėgos sugebėjo prasibrauti į gamyklos teritoriją.

Trečiadienio vakarą išplatintame vaizdo pranešime A.Geraščenka sako, kad prie Rusijos atakos prisidėjo išdavikas. Jam atskleidus požeminius „Azovstal“ kelius, Rusijos kariuomenė juos šturmavo.

„Rusų šunsnukiai tarp gamyklos darbuotojų rado išdaviką, kažkokį elektriką, kuris parodė tunelius, vedančius į gamyklos teritoriją. Vakar (antradienį – red. past.) rusai pradėjo šturmuoti tuos tunelius, remdamiesi iš išdaviko gauta informacija“, – teigia A.Geraščenka.

Jis pabrėžia, kad būtent todėl į kone sugriautą Ukrainos uostamiestį Mariupolį iš Maskvos atvyko Rusijos propagandistas Vladimiras Solovjovas.

„Jam buvo pažadėta, kad jau vakar „Azovstal“ teritoriją šturmuos rusų niekšai ir jis galės nufilmuoti rusų niekšų „pergalę“ prieš Ukrainos gynėjus. Tai įvyko ne vakar, mūsų gynėjai ir toliau gina teritoriją“, – kalba A.Geraščenka.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas, kaip rašo UNIAN, sako, kad Ukrainos gynėjų didvyriškumas ir drąsa, neturintys precedento pasaulyje, bus įrašyti į vadovėlius, o tas niekšas, kuris parodė slaptus požeminius koridorius rusams, „ras savo kulką arba plytą į galvą“.

Rusija žada nutraukti ugnį

Rusija pranešė, kad jos pajėgos, atakuojančios metalurgijos įmonės „Azovstal“ kompleksą Ukrainos pietrytiniame Mariupolio mieste, nuo ketvirtadienio trims dienoms nutrauks ugnį ir atvers humanitarinį koridorių civiliams evakuoti.

„Rusijos ginkluotosios pajėgos nuo 8 iki 18 val. (Maskvos laiku) atvers humanitarinį koridorių iš „Azovstal“ metalurgijos gamyklos teritorijos civiliams evakuoti“, – sakome trečiadienį paskelbtame Gynybos ministerijos pranešime.

VIDEO: V.Zelenskis apie iš „Azovstal“ bunkerių išgelbėtus asmenis: „Visi jie gaus reikiamą pagalbą“

Mariupolis yra vienas labiausiai per šią invaziją sugriautų Ukrainos miestų. Grupė ukrainiečių gynėjų vis dar laikosi neužleisdama pozicijų didžiuliame „Azovstal“ komplekse, paskutinėje jų tvirtovėje šiame uostamiestyje.

VIDEO: „Azovstal“ teritorijoje liko įstrigę vaikai – daugiau kaip 30 jų neturi ryšio, laukia išgelbėjimo

Trečiadienį Kremlius paneigė, kad Rusijos pajėgos šturmavo gamyklos teritoriją, bet Mariupolio meras Vadymas Boičenka sakė, kad, vykstant „įnirtingoms kovoms“ su rusais „Azovstal“ komplekse, prarastas ryšys su ten esančiais Ukrainos kariais.

Meras sakė, kad neįmanoma sužinoti, „kas vyksta, ar jie saugūs, ar ne“.

Tuo metu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį paprašė JT vadovo padėti „išgelbėti“ sužeistų ukrainiečių, įstrigusių „Azovstal“ tuneliuose, gyvybes.

„Ten pasilikusių žmonių gyvybės pavojuje. Mums svarbus kiekvienas. Prašome jūsų pagalbos juos išgelbėti“, – V.Zelenskis telefonu sakė JT generaliniam sekretoriui Antonio Guterresui (Antoniju Guterišui), padėkojęs už šią savaitę surengtą sėkmingą dalies žmonių evakuaciją. Prezidentas kvietė JT „padėti išgabenti visus sužeistuosius iš „Azovstal“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius