Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 09 /14:06

Rusija teigia, kad nepaisant apsikeitimo kaliniais ryšiai su JAV tebėra krizėje

Rusija penktadienį pareiškė, kad jos ryšiai su Jungtinėmis Valstijomis išlieka „krizėje“, nepaisant to, kad JAV krepšinio žvaigždė Brittney Griner buvo išlaisvinta iš Rusijos kalėjimo ir iškeista į liūdnai pagarsėjusį rusų prekeivį ginklais Viktorą Butą.
Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas
Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas / „Reuters“/„Scanpix“

Pastaraisiais mėnesiais įtampa tarp Maskvos ir Vašingtono išaugo dėl įvairių klausimų, labiausiai po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė karius į provakarietišką Ukrainą.

„Tikriausiai klaidinga daryti bet kokias hipotetines išvadas, kad tai galėtų būti žingsnis įveikiant krizę, kurią šiuo metu patiriame dvišaliuose santykiuose“, – laikraščiui „Izvestija“ sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Jis teigė, kad ryšiai „ir toliau išlieka liūdnos būklės“, ir pridūrė, kad derybos su JAV valdžia leido „vienam Rusijos piliečiui, kurį amerikiečiai 14 metų laikė nelaisvėje,.. grįžti į savo šalį“.

D.Peskovas pridūrė, kad Kremlius linki Viktorui Butui „greitos reabilitacijos“, ir sakė, kad paleistas kalinys „jaučiasi gerai, tačiau gydytojai dar turi įvertinti jo sveikatos būklę“.

Tuo tarpu V.Buto žmona Alla penktadienį valstybinei naujienų agentūrai TASS teigė, kad jis yra „išsekęs“ ir „siaubingos būklės“.

„Viktoras Butas yra siaubingos būklės, labai išsekęs. Prieš tai jis tris dienas nemiegojo. Taip yra dėl kelionės, žinoma, ir emocinio komponento“, – sakė ji ir pridūrė, kad Jungtinės Amerikos Valstijos su juo elgėsi „labai garbingai“.

„Mirties pirkliu“ vadinamas V.Butas ketvirtadienį buvo paleistas į laisvę Abu Dabyje apsikeičiant kaliniais. Maskva savo ruožtu JAV perdavė 32 metų Moterų lygos WNBA žvaigždę B.Griner, kuri buvo įkalinta Rusijoje už tai, kad laikė kapsules elektroninėms cigaretėms su kanapių aliejumi.

55 metų V.Butas buvo kaltinamas ginklavęs sukilėlius kai kuriuose kruviniausiuose pasaulio konfliktuose.

2008 metais jis buvo suimtas per amerikiečių operaciją Tailande, išduotas JAV ir 2012-aisiais nuteistas kalėti 25 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius