-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusija tieks ginklus Afganistano kaimynėms

Rusija ketvirtadienį paskelbė gavusi iš Centrinės Azijos šalių, Afganistano kaimynių, naujų užsakymų ginklams ir sraigtasparniams.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AP/„Scanpix“ nuotr.

Užsakymai pateikti šalims buvusioje sovietinėje Centrinėje Azijoje, kur Maskva turi karinių bazių, reiškiant susirūpinimą dėl Talibano sugrįžimo į valdžią Afganistane.

„Jau dirbame dėl virtinės užsakymų iš regiono šalių tiekti rusiškus sraigtasparnius, šaunamuosius ginklus ir modernias sienų apsaugos sistemas“, – naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė Rusijos ginklų eksporto agentūros „Rosoboroneksport“ vadovas Aleksandras Michejevas.

Nors Rusija su atsargiu optimizmu vertina naująją vadovybę Kabule, Maskva įspėjo dėl kovotojų, galinčių apsimesti pabėgėliais ir patekti į kaimynines šalis.

Uzbekistanas ir Tadžikistanas anksčiau šį mėnesį prie savo sienų su Afganistanu surengė bendras karines pratybas su Rusija.

Pratybos dalyvaujant Maskvos vadovaujamos Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) narėms taip pat planuojamos Kirgizijoje rugsėjo 7–9 dienomis.

Jų metu didžiausias dėmesys bus skiriamas „neteisėtų ginkluotų grupių, įsiveržusių į kurios nors KSSO narės teritoriją, sunaikinimui“, naujienų agentūrai „Interfax“ nurodė šio karinio aljanso spaudos tarnyba.

Talibanas yra sakęs, kad nekelia grėsmės Centrinės Azijos šalims, bet buvusiose sovietinėse regiono respublikose anksčiau buvo išpuolių, siejamų su Afganistano islamistų sąjungininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius