-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 17 /18:38

Rusijai tylint – žurnalistai skelbia: galėjo žūti pusė laivo „Moskva“ įgulos

„Laisvosios Europos radijo“ Ukrainos tarnybos žurnalistai teigia patvirtinę, kad nuskendusiame karo laive „Moskva“ žuvo Rusijos armijos puskarininkis Ivanas Vachruševas. Skelbiama, kad apie 41-erių metų kariškio mirtį socialiniame tinkle „Odnoklassniki“ pranešė jo žmona. Ekspertai tuo metu skelbia, kad žuvo ar buvo sužeista pusė iš 510 kreiserio įgulos narių.
Karo laivas „Moskva“
Karo laivo „Moskva“ / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Paminėjo 27 dingusius karius

„Mūsų didvyris!!! Jis žuvo atlikdamas savo pareigą. Jis iki paskutinio atodūsio kovojo už laivo gyvybę. Mes ašarojame ir gedime. Tu visada būsi didvyris mūsų širdyse“, – rašė žuvusio kario žmona.

Varvara Vachruševa žurnalistams pasakojo, kad jos vyras žuvo nuskendus laivui.

Apie mirtį jai buvo pranešta balandžio 14 dieną. Moteris pridūrė, kad jo kūnas buvo rastas, tačiau mirties aplinkybės neatskleistos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Laivo „Moskva“ įgula
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Laivo „Moskva“ įgula

Ji taip pat nurodė, kad dingo dar 27 įgulos nariai, tačiau oficialiai Rusija šios informacijos nepatvirtino.

Šeštadienį Rusijos gynybos ministerija paskelbė Sevastopolyje vykusio parado, kuriame, jos teigimu, dalyvavo nuskendusio laivo jūreiviai, vaizdo įrašą – tai pirmieji pateikti įrodymai, kad yra išgyvenusių jūreivių, rašo BBC.

Apskaičiavo pagal aikštės dydį

Naujienų agentūra UNIAN, remdamasi karinių jūrų pajėgų eksperto H.I.Suttono įžvalgomis, praneša, kad galėjo žūti ar būti sužeisti pusė iš 510 įgulos narių. Rusija neskelbia, kiek žmonių žuvo.

Tokias išvadas ekspertas padarė išanalizavęs Rusijos gynybos ministerijos paskelbtą vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip okupuotame Kryme sutinkami maždaug 240 jūreivių iš laivo „Moskva“.

H.I.Suttonas išanalizavo Sevastopolyje esančios aikštės, kurioje esą buvo sutikti išsigelbėjusieji, dydį.

Pagal išmatavimus jis padarė išvadą, kad renginyje galėjo dalyvauti apie 130 eilinių karių ir 90 karininkų bei puskarininkių. Tai sudaro beveik pusę įgulos.

„Žinoma, kai kurie ekipažo nariai gali būti sužeisti, ir galime daryti prielaidą, kad kai kurie žuvo, – pažymėjo ekspertas. – Be to, yra pranešimų, kad kai kuriuos rusus išgelbėjo Turkijos ar kiti laivai. Tokiu atveju jų aikštėje taip pat negalėjo būti.“

Taip pat skaitykite: Karo laivo „Moskva“ praradimas Rusijos laivynui – didžiulis smūgis

Kad karių sutikimas vyko kreiseriui jau nuskendus, patvirtina palydovų nuotraukos, padarytos balandžio 15 d. Jose matyti toks pats žmonių skaičius kitoje aikštės pusėje. Sutampa ir oro sąlygos, ir šviesa ant medžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius