Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje atliktos kratos Michailo Chodorkovskio darbuotojų namuose

Rusijos tyrimų biuro pareigūnai antradienį surengė reidus Kremliaus kritiko Michailo Chodorkovskio nevyriausybinės organizacijos „Atvira Rusija“ darbuotojų namuose, praėjus mažiau negu dviem savaitėms po to, kai Maskva apkaltino buvusį oligarchą nužudymu.
Michailas Chodorkovskis
Michailas Chodorkovskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tyrėjai atliko kratas M.Chodorkovskio atstovės Kulle Pispanen ir jo opozicinio judėjimo „Atvira Rusija“ darbuotojų namuose.

Ši organizacija citavo Tyrimų komiteto pareigūnus, kurie sakė, kad tos kratos susijusios su 2003 metais M.Chodorkovskiui iškelta byla dėl mokesčių slėpimo.

Advokatas Pavelas Čikovas sakė, kad buvo apieškoti bent septynių asmenų butai, tarp jų – Sankt Peterburge įsikūrusios „Atviros Rusijos“ koordinatorės Natalijos Griaznevič namai.

Anksčiau šį mėnesį Rusijos tyrėjai apkaltino buvusį naftos magnatą organizavus vieno mero Sibire nužudymą 1998 metais. M.Chodorkovskio šalininkai sako, kad tokiu žingsniu Maskva nori nutildyti į užsienį pasitraukusį Kremliaus kritiką.

M.Chodorkovskis taip pat kaltinamas kėsinęsis nužudyti dar du kitus žmones.

52 metų verslininkas, buvęs turtingiausias Rusijoje žmogus, dešimtmetį praleido kalėjime, kai buvo nuteistas už mokesčių slėpimą, sukčiavimą ir turto pasisavinimą. M.Chodorkovskis ir jo šalininkai sako, kad tie kaltinimai buvo išgalvoti, keršijant už verslo magnato politines ambicijas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas 2013 metais netikėtai suteikė malonę M.Chodorkovskiui, o šis nedelsdamas paliko šalį.

M.Chodorkovskis pakomentavo naujausius reidus savo „Twitter“ paskyroje.

„Kratos „Atviroje Rusijoje“ po susitikimo su žurnalistais, – rašė jis, veikiausiai turėdamas omenyje anksčiau surengtą savo spaudos konferenciją. Putinas tapo nuspėjamas. Bent jau kažkoks stabilumas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius