Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje dėl opozicijos protesto vyras nuteistas kalėti pusketvirtų metų

Maskvos teismas pirmadienį nuteisė 23 metų aktorių kalėti pusketvirtų metų už smurtą prieš policiją per vieną opozicijos protestą.
Pavelas Ustinovas
Pavelas Ustinovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijai slopinant antivyriausybines demonstracijas, Maskvos Tverės rajono teismas aktorių Pavelą Ustinovą nuteisė kalėti pataisos kolonijoje, sakoma Tyrimų komiteto pareiškime.

Tyrėjai sakė, kad P.Ustinovas per nesankcionuotą mitingą rugpjūčio 3 dieną pažeidė viešąją tvarką ir areštuojamas priešinosi pareigūnams. Dėl to vienam policininkui buvo sužeistas petys.

P.Ustinovas savo kaltę neigė ir tvirtino, kad net nedalyvavo tame proteste. Palaikymą jam reiškė teisių gynėjai ir garsūs rusai.

Rusijoje už dalyvavimą pastarojo meto antivyriausybinėse demonstracijose kalėti jau nuteisti šeši asmenys.

Dešimtys tūkstančių žmonių ėjo į Maskvos gatves protestuoti, kai valdžia atsisakė leisti garsiems opozicijos kandidatams dalyvauti sostinės parlamento rinkimuose rugsėjo 8 dieną.

Policija sulaikė šimtus protestuotojų ir nors dauguma jų buvo greitai paleisti, kai kuriems buvo pateikti rimti kaltinimai.

Savaitę prieš rinkimus penki asmenys buvo nuteisti kalėti laikotarpiams nuo dvejų iki ketverių metų.

Be to, vienas tinklaraštininkas buvo nuteistas penkerius metus kalėti pataisos kolonijoje už tviterio žinutę, kurioje ragino puldinėti policininkų vaikus. Žinutė buvo parašyta reaguojant į griežtas priemones prieš protestuotojus.

Protestuotojai tvirtino, kad jų mitingai buvo taikūs, o teisių gynimo grupės ir Vakarų šalys kaltino Rusijos policiją naudojant neproporcingai didelę jėgą prieš demonstrantus.

Protestai ir dėl jų taikomos griežtos priemonės yra rimčiausi nuo 2011–2012 metų demonstracijų bangos prieš Vladimiro Putino sugrįžimą į Kremlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius