Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje dėl propagandisto žūties sulaikytai moteriai pareikšti kaltinimai terorizmu

Rusijos tyrimų komitetas antradienį pranešė, kad sulaikytajai Darjai Trepovai, galimai atnešusiai bombą, kuriai sprogus žuvo garsus karo temomis rašydavęs ir Maskvos karą Ukrainoje tvirtai rėmęs tinklaraštininkas, buvo pareikšti kaltinimai.
Darja Trepova
Darja Trepova / Stopkadras

Tyrimų komiteto tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad moteriai pareikšti kaltinimai dėl teroro akto.

Vykdant tyrimą buvo pateiktas prašymas D.Trepovai skirti kardomąjį kalinimą.

Pasak rusų pareigūnų, 40 metų Vladlenas Tatarskis žuvo sekmadienį, kai vadovavo diskusijai vienoje kavinėje prie Nevos upės istorinėje Sankt Peterburgo širdyje. Dar daugiau kaip 30 žmonių per sprogimą buvo sužeisti.

Rusijos naujienų pranešimuose sakoma, kad bomba buvo paslėpta tinklaraštininko biuste, kurį įtariamoji jam padovanojo prieš pat sprogimą.

V.Tatarskis, kurio tikrasis vardas ir pavardė buvo Maksimas Fominas, turėjo daugiau nei 500 000 sekėjų „Telegram“ tinkle ir rėmė Rusijos kampaniją Ukrainoje. Jis reguliariai rengdavo pranešimus iš Ukrainos.

Rusijos antiteroristinių tyrimų tyrėjai dėl bombos sprogimo, per kurį žuvo garsus karinėmis temomis rašydavęs rusų tinklaraštininkas, pirmadienį apkaltino Ukrainos saugumo tarnybas ir „agentus“, susijusius su opozicijos lyderiu Aleksejumi Navalnu.

„Šią teroristinę ataką suplanavo Ukrainos saugumo tarnybos, padedant agentams, dirbantiems su vadinamuoju Kovos su korupcija fondu“, – paskelbė Rusijos kovos su terorizmu komitetas, paminėdamas A.Navalno organizaciją.

Kovos su korupcija fondo (FBK) direktorius Ivanas Ždanovas platformoje „Telegram“ atmetė Rusijos valdžios kaltinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius