-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijoje kalintis serijinis žudikas nuteistas už dar dviejų moterų nužudymą

Buvęs Sibiro policininkas, bene daugiausiai žmonių nužudęs Rusijos serijinis žudikas, penktadienį buvo nuteistas už dar dvi žmogžudystes, iš viso jo aukų skaičiui išaugus iki 80.
Michailas Popkovas
Michailas Popkovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Nužudymas

57 metų Michailas Popkovas anksčiau buvo nuteistas už 78 žmogžudystes, įvykdytas nuo 1992 iki 2007 metų. Jis vėlai vakare pasisiūlydavo pavežti moteris, o tada jas išžagindavo ir užkapodavo kirviu ar užmušdavo plaktuku.

Buvęs pareigūnas savo aukas kartais veždavo policijos automobiliu, kai nebudėdavo tarnyboje Angarsko mieste netoli Irkutsko. Rusijos žiniasklaida jį vadino „vilkolakiu“ ir „Angarsko maniaku“.

Sunkius nusikaltimus tiriančio Tyrimų komiteto vietos padalinio pranešime sakoma, kad M. Popkovas buvo nuteistas penktadienį už tyčinę žmogžudystę ir jam papildomai buvo skirta devynerių metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Pasak tyrėjų, 1995 metais jis nužudė dvi moteris. Būdamas kalėjime, kur atlieka dvi jam skirtas laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmes, M. Popkovas pasirašė raštišką prisipažinimą dėl šio nusikaltimo.

Anksčiau M. Popkovas save vadino „švarintoju“, valančiu miestą nuo prostitučių. Išgyventi pavyko tik dviem jo aukoms.

Jis ne vienintelis serijinis žudikas, siautėjęs Rusijoje.

Gruodžio mėnesį Rusijos policija pranešė areštavusi 26 pagyvenusių moterų apiplėšimu ir nužudymu 2011–2012 metais įtariamą vyrą, kuris buvo identifikuotas atlikus tūkstančius genetinių testų.

„Šachmatų lentos žudikas“ Aleksandras Pičuškinas 2007-aisiais Maskvoje buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už 48 žmogžudystes, kurių dauguma buvo įvykdytos 2002–2006 metais. Jis sakė norėjęs nužudyti po žmogų kiekvienam šachmatų lentos langeliui ir po kiekvieno nužudymo užbraukdavo po langelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius