Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje nušautas kovotojas, siejamas su sprogdinimais Maskvos metropolitene

Rusija trečiadienį paskelbė nukovusi Šiaurės Kaukaze paskutinį kovotoją iš ieškomų dėl 2010 metais surengto dvigubo sprogdinimo Maskvos metropolitene, per kurį žuvo beveik 40 žmonių.
Sprogdinimas Maskvos metro
Sprogdinimas Maskvos metro / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„FSB (Federalinė saugumo tarnyba) neutralizavo paskutinį nusikaltėlį, susijusį su 2010-ųjų sprogdinimais Maskvos metropolitene“, – Nacionalinio antiteroristinio komiteto (NAK) pranešimą citavo naujienų agentūra „Interfax“.

„Gusenas Magomedovas buvo neutralizuotas, kai ginklu pasipriešino jo sulaikymui Dagestane. Jis buvo įtrauktas į federalinį ir tarptautinius ieškomų asmenų sąrašus kaip vienas iš organizatorių, betarpiškai atsakingų už dvigubą sprogdinimą Maskvos metropoliteno Lubiankos ir Kultūros parko stotyse 2010 metų kovą“, – pridūrė NAK.

Per tuos sprogdinimus žuvo 39 žmonės, o dar 88 buvo sužeisti.

G.Magomedovas asmeniškai palydėjo vieną mirtininkę į Kultūros parko stotį, kur ji detonavo prie kūno pritvirtintus sprogmenis, nurodė komitetas.

„NAK pažymi, kad iki šios dienos Magomedovas buvo likęs vieninteliu asmeniu, tiesiogiai atsakingu už teroro atakos Maskvos metropolitene 2010 metų kovą organizavimą ir įvykdymą“, – informavo agentūra.

Maskva tebekovoja su islamistais sukilėliais kalnuotame Šiaurės Kaukaze, praėjus daugiau nei dešimtmečiui, kai federalinė kontrolė buvo įvesta Čečėnijoje po dviejų separatistinių karų.

Iššūkiai saugumui tame regione yra atsidūrę dėmesio centre, ruošiantis 2014 metų žiemos olimpiadai Juodosios jūros kurorte Sočyje, esančiame netoli Šiaurės Kaukazo respublikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius