Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje per klaidą užregistruota pirmoji gėjų santuoka  

Rusijoje du vyrai sugebėjo užregistruoti savo santuoką – pirmąją homoseksualios poros santuoką šalyje – bet Vidaus reikalų ministerija aiškina, kad įvyko biurokratinė klaida.
Gėjų vėliava
Gėjų vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusija nepripažįsta tos pačios lyties asmenų santuokų; be to, šalyje galioja įstatymas, draudžiantis skleisti gėjų "propagandą" nepilnamečiams. Taigi, Pavelo Stocko ir Jevgenijaus Voicechovskio pareiškimas, kad jų santuoka buvo oficialiai įregistruota, sukėlė didžiulį triukšmą.

Pora sako sausio pradžioje susituokusi Danijoje ir pateikusi savo pasus su notaro patvirtintais santuokos liudijimo vertimais Maskvoje veikiančiam daugiafunkciam valstybinių paslaugų centru. Ten pareigūnai praeitą savaitę daug nesuko galvų ir uždėjo šeiminės padėties štampus pasuose, tokiu būdu patvirtindami, kad "vyrai įregistravo santuoką".

Vidaus reikalų ministerija pareiškė, kad pasai bus atšaukti, o štampus uždėjusi pareigūnė ir jos tiesioginis viršininkas - atleisti.

Rusijos LGBT tinklas, seksualinių mažumų teisių grupė, pirmadienį pranešė, kad susituokę vyrai išvyko iš Rusijos, baimindamiesi dėl savo saugumo, nes patyrė teisėsaugos tarnybų "neteisėtus veiksmus ir spaudimą".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius