Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijoje sudužo sraigtasparnis su 20 žmonių: yra žuvusiųjų

Rusijos Magadano srityje sudužo sraigtasparnis Mi-8 su 20 žmonių, mažiausiai 2 žmonės – kitais duomenimis, 1 – žuvo, praneša Rusijos Federacijos Tolimųjų Rytų transporto prokuratūra ir Rusijos „Telegram“ kanalai.
Mi-8 sraigtasparnis
Mi-8 sraigtasparnis / „Scanpix Baltics“

Kol kas tiksliai nežinoma, dėl ko sraigtasparnis sudužo. Tarp versijų, kurias svarsto Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovai, yra techninis gedimas ir piloto klaida.

Sraigtasparnis nukrito 11.05 val. vietos laiku, 75 km nuo kaimo. Evenske, Šiaurės-Evensko rajone, Magadano srityje.

Vežėjo „Dalnyorechensk Avia“ Mi-8 gabeno aukso rūdos telkinio darbininkus ir skrido maršrutu „Kvarcovo aerodromas – Omsukčano oro uostas“.

Pažymima, kad laive, kuris priklausė bendrovei „Dalerechensk Avia“, buvo 17 darbininkų ir 3 įgulos nariai.

Rusijos „Telegram“ kanaluose rašoma apie vieną ar du žuvusiuosius.

„Telegram“ kanalo „Magadanskaja pravda“ duomenimis, kuris remiasi regiono transporto ministerija, sraigtasparnis nusileido „kietai“.

Taip pat pranešama, kad Mi-8 pilotai informavo dispečerius apie variklio gedimą likus 13 kilometrų iki skrydžio pabaigos.

Magadano srities gubernatorius Sergejus Nosovas sakė, kad į katastrofos vietą buvo išsiųsta gelbėtojų komanda ir medikai, kurie „padės ir evakuuos nukentėjusiuosius“.

Įvedus sankcijas Rusijai už kruviną karą prieš Ukrainą, Rusijos Federacijoje padaugėjo orlaivių avarijų. Tai paaiškinama būtinų dalių, kurias Rusijos Federacija anksčiau importuodavo iš Vakarų šalių, trūkumu.

Antradienį Ivanovo mieste, Rusijoje, sudužo karinis transporto lėktuvas IL-76. Lėktuvu skrido 15 žmonių, visi jie žuvo. Rusijos gynybos ministerija tuomet pranešė, kad kylant lėktuvui užsidegė vienas iš variklių ir lėktuvas, kildamas reguliariam skrydžiui, sudužo.

Diena anksčiau, kovo 11 d., tapo žinoma, kad Rusijos karinis transporto lėktuvas An-12 paprašė avarinio nusileidimo Churbos aerodrome Komsomolsko prie Amūro mieste. Pirminiais duomenimis, orlaivis turėjo problemų su važiuokle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius