Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje sulaikyti per 260 Šiaurės Korėjos žvejų

Rusijos valdžia penktadienį pranešė už įtariamą brakonieriavimą sulaikiusi prie šalies Tolimųjų Rytų krantų daugiau kaip 260 žvejų šiaurės korėjiečių.

Masiniai areštai buvo įvykdyti rusų teisėsaugai praėjusią savaitę sulaikius Japonijos jūroje per 160 žvejų iš Šiaurės Korėjos.

Pasak rusų naujienų agentūrų, Federalinės saugumo tarnybos (FSB) pareigūnai sustabdė „tris škunas ir penkias motorines valtis su 262 šiaurės korėjiečiais“.

Žvejai nesipriešino areštui ir buvo nugabenti į Tolimuosiuose Rytuose esantį Nachodkos uostą.

Iš jų buvo konfiskuota apie 30 tūkst. kalmarų ir nelegali žvejybos įranga, informavo FSB.

VIDEO: Rusijoje sulaikyti per 260 Šiaurės Korėjos žvejų

Praėjusią savaitę tarnyba pranešė, kad per susirėmimą su Šiaurės Korėjos žvejybos laivu, kurio įgulą pareigūnai apkaltino įvykdžius „ginkluotą ataką“, buvo sužeisti trys rusų pakrantės apsaugos pareigūnai.

Per operaciją, kurioje dalyvavo pakrantės apsaugos patruliai, lėktuvai ir specialiosios pajėgos, buvo sulaikytos dvi škunos ir 11 motorinių valčių, kuriose iš viso buvo 161 šiaurės korėjietis.

Jie taip pat buvo palydėti į Nachodką, o FSB vėliau paskelbė, kad nuo sužalojimų mirė vienas iš korėjiečių, sužalotų per susirėmimą.

Po to incidento Maskva iškvietė Šiaurės Korėjos reikalų patikėtinį, kuriam išreiškė „rimtą susirūpinimą“ dėl susirėmimo.

Rusijos pakrančių apsaugos sargybiniai dažnai sulaiko Tolimuosiuose Rytuose Šiaurės Korėjos žvejus, daugelis kurių plaukia paprastomis medinėmis valtimis. Kai kuriems iš jų paskiriamos laisvės atėmimo bausmės.

Japonijos jūroje, skalaujančioje Japonijos, Rusijos bei Šiaurės ir Pietų Korėjų krantus, neretai kyla ginčų dėl žvejybos teisių.

Liepos mėnesį Šiaurės Korėja paleido už įplaukimo taisyklių pažeidimą sulaikytą Rusijos laivą, kurio įguloje buvo 15 rusų ir du pietų korėjiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius