Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijos diplomatijos vadovas atskleidė naują užsienio politikos koncepciją

Sparčiai artėjant Rusijos agresijos prieš Ukrainą metinėms, Rusija ėmėsi savo užsienio politikos koncepcijos ir tikslų performulavimo. Šalies užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kreipdamasis į Valstybės Dūmą, pareiškė, kad Vakarai, pavertę Ukrainą „rusofobišku kariniu prieglobsčiu“, pasiekė „tašką, iš kurio nėra kelio atgal“.
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas / „AFP“/„Scanpix“

Trečiadienį Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas Valstybės Dūmai pristatė atnaujintą Rusijos užsienio politikos koncepciją, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Tass“.

Pasak jo, savo veiksmais Vakarais pasiekė „tašką, iš kurio nėra kelio atgal“.

Šalies diplomatijos vadovo teigimu, naujojoje strategijoje daugiausia dėmesio bus skiriama būtinybei nutraukti Vakarų dominavimą tarptautiniame gyvenime.

„Mūsų atnaujintoje užsienio politikos koncepcijoje jau bus kalbama apie būtinybę nutraukti Vakarų monopolį formuojant tarptautinio gyvenimo pagrindus, kurie nuo šiol turėtų būti nustatomi atsižvelgiant ne į jų egoistinius interesus, o į teisingą, visuotinę interesų pusiausvyrą, kaip to reikalauja Jungtinių Tautų Chartija, kurioje įtvirtintas visų valstybių suverenios lygybės principas“, – sakė jis.

S.Lavrovas pridūrė, kad Vakarai yra „apsėsti“ vienpolės pasaulio tvarkos siekio ir „šiurkščiai pažeidžia“ minėtą lygybės principą.

„JAV ir jų sąjungininkės yra apsėstos maniakiško troškimo atgaivinti neokolonijinę, vienpolę pasaulio tvarką, trukdyti objektyviam naujų pasaulio centrų formavimosi ir iškilimo procesui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius