Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijos Dūmos deputatas Aleksejus Žuravliovas siūlo neįleisti į Rusiją ją kritikuojančių užsieniečių

Nacionalistiniais pareiškimais pagarsėjęs Dūmos deputatas Aleksejus Žuravliovas pareiškė, jog teiks įstatymo projektą, kuriuo bus siūloma uždrausti į Rusijos teritoriją atvykti žmonėms, kritikuojantiems Kremliaus politiką ar jo lyderius, skelbia rferl.org.
2580976
Rusijos Dūmos deputatas Aleksejus Žuravliovas. / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Pasak Kremliui palankaus dienraščio „Izvestija“, „Tėvynės“ partijos narys A.Žuravliovas pasiūlė suteikti „Roskomnadzor“, reguliuojančiai Rusijos žiniasklaidos veiklą, galimybę sudaryti Rusijoje nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Į jį patektų visi asmenys, žiniasklaidoje ar socialiniuose tinkluose kritikavę dabartinę Rusijos valdžią. Šis pasiūlymas pateiktas po skandalą sukėlusio Ukrainos žurnalisto Danilo Gračiovo, anksčiau kritikavusio Rusijos intervenciją Ukrainoje, priėmimo į Kremliaus išlaikomą NTV televiziją.

Nepaisant to, kad D.Gračiovas viešai, tiesioginiame eteryje atsiprašė dėl Kremliaus kritikos, tokiems veikėjams kaip A.Žuravliovas tai neišsklaidė įtarimų. „Na ir kas, kad jis atsiprašė? Ar tai keičia jo ankstesnius komentarus?“, – purkštavo naują įstatymą siūlantis Dūmos deputatas.

Pasak A.Žuravliovo, „Roskomnadzor“ bus suteikta teisė rinkti informaciją apie asmenis, kurie „žemina Rusijos, jos politikų ar visų žmonių garbę, šmeižia ir kritikuoja dabartinę šalies politiką“.

Šis pasiūlymas teikiamas vis labiau augančios ksenofobijos ir neapykantos Vakarams Rusijoje fone. Sociologinių apklausų centro „Levada“ duomenys rodo, kad nuo 2014 metų sausio mėnesio rusų nepaykanta JAV išaugo beveik dvigubai.

Jei prieš metus JAV neigiamai vertino 44 proc., tai 2015 metų sausio mėnesį JAV priešiška valstybe vadino net 81 proc. Rusijos gyventojų.

Tai jau ne pirmas toks prieštaringai vertinamas siūlymas Rusijos Dūmoje. Prasidėjus karui Ukrainoje Rusijos deputatai siūlė drausti iššaukiančius apatinius, reikalauti Vokietijos naujų kompensacijų už Antrojo pasaulinio karo žalą bei paskelbti nacionaline švente dieną, kai Rusijos daliniai įžengė į Paryžių karo su Napoleonu pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius