Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos Federacijos Taryba vienbalsiai patvirtino „antimagnitskio įstatymą“

Rusijos parlamento aukštieji rūmai, Federacijos Taryba, trečiadienį posėdyje patvirtino įstatymą, draudžiantį amerikiečiams įsivaikinti našlaičiais tarpusius Rusijos piliečių vaikus.
Rusijos parlamentas
Rusijos parlamentas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rusija

Už tokį sprendimą balsavo 143 senatoriai, nurodo „Interfax“ reporteris.

Šiuo įstatymu taip pat draudžiama atvykti į Rusiją tiems amerikiečiams, kurie siejami su pagrindinių žmogaus teisių ir laisvių pažeidimais. Areštuojamos jų finansinės ir kito lėšos, taip pat draudžiama sudaryti turtinius ir investicinius sandorius Rusijoje.

Minimu įstatymu, kuriuo reaguota į JAV priimtą vadinamąjį „Magnitskio įstatymą“, taip pat reglamentuojamas nekomercinių organizacijų politinės veiklos Rusijos teritorijoje sustabdymas, jeigu šios organizacijos neatlygintinai gauna piniginių lėšų ar kitokio turto iš JAV piliečių ar organizacijų.

Trečiadienio rytą prie Federacijos Tarybos pastato buvo pavienių piketų, kuriuos išstatė penktadienį Valstybės Dūmoje trečiuoju svarstymu priimto įstatymo priešininkai, taip pat ir jo šalininkai.

Tuo tarpu Žmogaus teisių taryba prie Rusijos prezidento pateikė Federacijos Tarybai savo išvadą, kad minimas įstatymas prieštarauja Rusijos konstitucijai ir tarptautinėms sutartims, todėl jį reikia tobulinti.

Prieš šį dokumentą, dar vadinamą „Dimos Jakovlevo“ įstatymu, pasisakė ir kai kurie Rusijos vyriausybės ministrai.

Praėjusią savaitę savo kritinius pastebėjimus pareiškė švietimo ministras Dmitrijus Limanovas, ryšių su atvirąją vyriausybe ministras Michailas Abyzovas, taip pat Rusijos URM vadovas Sergejus Lavrovas. Pastarasis žurnalistams sakė, kad „antimagnitskio įstatymo klausimu“ šiuo metu vyrauja Valstybės Dūmos nuomonė.

Antradienį žurnalo „Forbes“ tinklalapyje pranešta, kad Rusijos vicepremjerė Olga Golodec, koordinuojanti socialinius reikalus, išsiuntė V.Putinui laišką, kuriame sukritikuotas „Dimos Jakovlevo“ įstatymas.

Anksčiau buvo pranešta,kad įstatymas galėtų įsigalioti nuo 2013-ųjų sausio 1 dienos, jei prezidentas spės pasirašyti jį.

Praėjusią savaitę per spaudos konferenciją V.Putinas sakė, kad dar nematė šio dokumento teksto ir kad jį reikia išnagrinėti, kaip jis atitinka Rusijos ir JAV sutarčiai dėl įvaikinimo.

„Detalių aš nežinau. Teksto aš nemačiau. Turiu jį pamatyti. Tiesiog šiandien rytoj pasistengsiu tai padaryti“, – sakė V.Putinas.

„Priklausomai nuo to, kas ten parašyta, aš priimsiu sprendimą“, – pridūrė jis.

Įstatymas įsigalios, kai jį pasirašys prezidentas Vladimiras Putinas.

Prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas žurnalistams trečiadienį sakė, kad prezidentas sprendimui turi dvi savaites laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius