Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Rusijos generolas apie karinių pajėgų išvedimą iš Sirijos: „Šiandien arba rytoj“

Rusija savo didžiosios dalies karinio kontingento išvedimą iš Sirijos baigs iki šios savaitės pabaigos, vienas rusų generolas nurodė ketvirtadienį paskelbtame interviu.
Rusijoje pasitikti iš Sirijos grįžę naikintuvų pilotai
Rusijoje pasitikti iš Sirijos grįžę naikintuvų pilotai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Manau, tai bus užbaigta labai greitai. Per laikotarpį, nustatytą (prezidento Vladimiro Putino) ir gynybos ministro. Šiandien arba rytoj, per 2–3 dienas užbaigsime šią užduotį“, – dienraščiui „Komsomolskaja pravda“ sakė Rusijos oro pajėgų vadas Viktoras Bondarevas.

Šis interviu buvo išspausdintas ketvirtadienį, bet laikraščio portale jis buvo paskelbtas trečiadienio vakarą. Tiksliai nežinoma, kada konkrečiai generolas kalbėjosi su žurnalistais.

Rusijos lėktuvai vienas po kito skrido namo iš Sirijos nuo antradienio, kai V.Putinas netikėtai įsakė išvesti didžiąją dalį Maskvos karinio kontingento iš tos karo krečiamos šalies.

Prognozuojama, kad Rusijos karių liks jų oro pajėgų bazėje netoli Latakijos, taip pat Tartuso karinių jūrų pajėgų bazėje. Kol kas neaišku, kokio dydžio pajėgas Maskva paliks toje šalyje.

Pasak V.Bondarevo, Rusija iš Sirijos susigrąžins ne vien karinius lėktuvus, bet ir sraigtasparnius, kurie bus išskraidinti transporto lėktuvais.

Generolas pridūrė, kad maždaug 500–700 Rusijos karių, dalyvavusių aviacijos bombardavimo kampanijoje Sirijoje, bus apdovanoti medaliais.

V.Putinas asmeniškai įteiks apdovanojimus pilotams ir kitiems iš Sirijos grįžusiems kariams per vėliau ketvirtadienį Kremliuje vyksiančią ceremoniją.

VIDEO: Iš Sirijos grįžę Rusijos pilotai sutikti kaip didvyriai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius