Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 02 16 /11:39

„Wagner“ vadovas: Rusija Bachmuto gali neužimti iki balandžio

Rusijos karinės samdinių bendrovės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas pripažino, kad rusų pajėgoms gali prireikti dar poros mėnesių, kol jos užims Ukrainos rytuose esantį Bachmuto miestą, ir dėl to apkaltino „milžinišką karinę biurokratiją“.
„Wagner“ ir Jevgenijus Prigožinas
„Wagner“ ir Jevgenijus Prigožinas / „Scanpix“ nuotr.

Įnirtingos kovos už šį Ukrainos rytinės Donecko srities miestą yra ilgiausias beveik metus trunkančios Rusijos invazijos Ukrainoje mūšis.

„Galvoju, kad tai [įvyks] kovą ar balandį“, – rašė J.Prigožinas vienoje iš kelių praėjusią naktį internete išplatintų žinučių.

„Bachmutui užimti reikia blokuoti visus tiekimo kelius. Tai reikšminga užduotis“, – sakė jis.

61 metų J.Prigožinas, kuris yra artimas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, teigė, kad rusų pažanga šiame sunkiame mūšyje priklausys nuo to, ar „priešininkas atsiųs rezervų“.

J.Prigožino privačios pajėgos, į savo gretas verbavusios ir nuteistuosius iš Rusijos kalėjimų, teigia vaidinusios vadovaujamą vaidmenį per pastarojo meto mūšius Rytų Ukrainoje.

Praėjusią savaitę J.Prigožinas paskelbė, kad „Wagner“ nebeverbuos kovotojų kalėjimuose, o ketvirtadienį sakė, kad tai paveiks bendrovės kovinį potencialą.

„Žinoma, kažkuriuo metu junginių skaičius kris ir dėl to užduočių, kurias galime atlikti, skaičius nebus toks, kokio norime“, – sakė jis.

„Wagner“ teiginiai, kad ji užėmė teritorijų be reguliariosios armijos pagalbos, kursto trintį tarp bendrovės ir Rusijos kariuomenės vadų. Juos J. Prigožinas apkaltino dėl „milžiniškos karinės biurokratijos“, esą sutrukdžiusios užimti Bachmutą iki 2022 metų pabaigos.

„Pažanga nevyksta taip greitai, kaip norėtume“, – sakoma vienoje iš jo žinučių, paskelbtų per socialinės žiniasklaidos platformą „Telegram“.

„Galvoju, kad Bachmutas galėjo būti užimtas iki Naujųjų metų, jei ne, sakykime, mūsų milžiniška karinė biurokratija ir jei ne kasdien į ratus kaišiojami pagaliai“, – pareiškė J. Prigožinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius