Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos opozicija apie B.Nemcovo nužudymą: prasideda „liaudies priešų“ naikinimas

Vieno Rusijos opozicijos lyderių Boriso Nemcovo nužudymas sukrėtė socialinius tinklus. Rusijos opozicijos veikėjai „Twitter“ dalijosi savo skausmu ir niūriomis įžvalgomis.
Maskva ruošiasi rekordiniam šeštadienio mitingui. Borisas Nemcovas
Maskva ruošiasi rekordiniam šeštadienio mitingui. Borisas Nemcovas / „Scanpix“ nuotr.

Michailas Chodorkovskis B.Nemcovo žūtį laiko asmenine tragedija, o Genadijus Gudkovas įspėja, kad prasidėjo „liaudies priešų naikinimas“.

„Boriso žūtis – praradimas man ir mano šeimai. Mes visi jį mylėjome. Vėjavaikišką, bet labai gerą vaikiną“, – parašė M.Chodorkovskis.

G.Gudkovas pranašauja, kad „prasidėjo liaudies priešų naikinimas“. „Neapykantos „dviminutės“ duoda rezultatus: pradėjo šaudyti „liaudies priešus“. Nužudytas B.Nemcovas. Kas kitas?“ – klausia G.Gudkovas.

Irina Hakamada B.Nemcovo nužudymą laiko visiška savivale. „Praneša, kad Nemcovą nušovė ant Akmeninio tilto. Keturi nežinomieji. Košmaras. Laukinė provokacija, betvarkė. Maršo „Pavasaris“ išvakarėse. Tai panašu į terorizmą“, – rašo ji.

Radijo stoties „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas pabrėžia, kad B.Nemcovas „buvo nužudytas už keleto metrų nuo Kremliaus, saugomojoje ir iš visų pusių filmuojamoje zonoje“.

Nikita Belych prisiminė savo paskutinį pokalbį su B.Nemcovu: „Košmaras. Borisą Nemcovą nužudė. Negaliu patikėti, prieš keturias valandas su juo kalbėjausi – juokėmės, kažką prisiminėme“.

„Borisas Nemcovas buvo šviesus, atviras, tiesus žmogus. Jis buvo neįžeidus, nes visuomet veikė atvirai. Niekšai, būkite prakeikti“, – parašė Pavelas Šeremetas.

Pavelas Čikovas mano, kad „ dabar visi lyderiai pavojuje“. „Visiems verta apgalvoti fizinės apsaugos priemones. Mažiausiai, kol nebus aiškios Nemcovo nužudymo priežastys“, – parašė jis.

‏B.Nemcovas keturiais šūviais į nugarą buvo nužudytas vėlų penktadienio vakarą, pačiame Maskvos centre. Su juo buvusi jauna mergina nenunkentėjo. B.Nemcovui buvo 55-eri. Jis dažnai lankydavosi Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius