Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas vėl apipiltas briliantine žaluma

Rusijos prezidento Vladimiro Putino pagrindinis oponentas Aleksejus Navalnas ketvirtadienį vėl buvo aplietas briliantine žaluma ir turėjo kreiptis į medikus, nes ėdus skystis nudegino vieną akį.
Aleksejų Navalną vėl apipylė briliantine žaluma
Aleksejų Navalną vėl apipylė briliantine žaluma / „Twitter“ nuotr.

„Šrekas 2 (dabar vienaakis)“, – A.Navalnas parašė savo tinklaraštyje ir pasidalijo nuotrauka, kurioje jis matomas žaliu veidu, užmerkęs vieną akį.

„1-ojoje miesto ligoninėje diagnozavo „dešinės akies cheminį nudegimą“. Gana bjaurus reikalas: anestezuoti sunku, akis dega pragaro ugnimi ir neatsimerkia“, – pridūrė jis.

A.Navalno atstovė Kira Larmyč naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad opozicijos lyderis buvo užpultas Maskvoje prie Tarptautinės prekybos centro. Pasak jos, kažkoks žmogus, laukęs A.Navalno prie automobilio, šliūkštelėjo jam į veidą briliantinės žalumos ir pabėgo.

Šis antiseptinis preparatas pažeidė dešinės akies vyzdį ir rageną, nurodė K.Jarmyš. Po išpuolio A.Navalnas buvo nuvežtas į greitosios pagalbos ligoninę.

Praėjusį mėnesį A.Navalnas buvo tapęs panašaus išpuolio taikiniu.

A.Navalnas pareiškė kandidatuosiantis 2018 metų prezidento rinkimuose, per kuriuos, kaip prognozuojama, V.Putinas sieks ketvirtos kadencijos.

Vis dėlto A.Navalnui siekti valstybės vadovo posto yra iškilę teisinių kliūčių: šiemet jis buvo nuteistas už sukčiavimą, todėl formaliai neturi teisės siekti viešojo posto.

Žmogus, laukęs A.Navalno prie automobilio, šliūkštelėjo jam į veidą briliantinės žalumos ir pabėgo.

Šis 40-metis išgarsėjo dėl savo ugningų kalbų per 2012 metais vykusius masinius protestus prieš V.Putino grįžimą į Kremlių trečiai kadencijai. Savo žiniai skleisti jis išmaniai naudojo socialinius tinklus ir portalą „YouTube“.

Praėjusį mėnesį A.Navalnas organizavo didžiausią per kelerius pastaruosius metus protestą Maskvoje, paskelbęs vaizdo pranešimą apie premjerui Dmitrijui Medvedevui priklausančius prabangius nekilnojamojo turto objektus, įsigytus per neskaidrius fondus.

Per tą demonstraciją ir kelias mažesnes akcijas kituose Rusijos miestuose policija sulaikė apie tūkstantį protestuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius