-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybės Dūma siūlo įstatymais ginti Kremliaus požiūrį į Rusijos istoriją

Rusijos Valstybės Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto vadovas Aleksejus Puškovas siūlo apsvarstyti galimybę priimti įstatymą dėl Rusijos istorijos gynimo.
Sovietų sąjunga
Sovietų sąjunga / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esant tokioms sąlygoms, kai dabar vyksta tokios grumtynės dėl istorijos ir kai Europos Sąjungos narės priima įstatymus, nustatančius tam tikrą požiūrį į istoriją, galbūt ir mums reikia pamąstyti apie tai, ar nepriimti įstatymų, kurie gins mūsų istoriją ir mūsų požiūrį į istorinius įvykius, nes ir užsienyje, ir, deja, pačioje Rusijoje yra daug norinčiųjų juos iškreipti“, – sakė A.Puškovas trečiadienį Valstybės Dūmoje.

Tai jis pareiškė komentuodamas Latvijos Seime svarstomas Baudžiamojo kodekso pataisas, kriminalizuojančias sovietinės ar nacistinės okupacijos neigimą.

„Mūsų požiūriu, nacistinė okupacija tame įstatymo projekte paminima tik tam, kad šis įstatymas nebūtų piktinamai provokuojantis. Iš tiesų jis nukreiptas prieš mūsų šalį“, – piktinosi Dūmos komiteto pirmininkas.

„Sovietų Sąjungoje Latvija buvo išsaugota kaip valstybinis darinys su savo teritorija, savo valdžios institucijomis, o tai ir leido jai vėl tapti nepriklausoma valstybe“, – sakė A.Puškovas, kuris pakartojo KPSS nesąmones apie Latvijos valstybingumo išsaugojimą SSRS sudėtyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius