Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos premjeras atskleidė: rimtai svarstyta karo su Turkija galimybė

Lapkričio mėnesį Turkijos naikintuvų numuštas Rusijos šturmo lėktuvas Su-24 sukėlė Kremliaus įtūžį, tačiau, premjero Dmitrijaus Medvedevo teigimu, svarstyta net ir karo galimybė.
Dmitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas
Dmitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Duodamas interviu Rusijos televizijai premjeras D.Medvedevas teigė, kad Kremliuje svarstyta apie simetriško atsako galimybę. „Ką darydavo valstybės panašiose situacijose XX amžiuje? Pradėdavo karą“, – teigė Rusijos premjeras.

„Tai buvo tiesioginis smūgis užsienio valstybės karinėms pajėgoms. Dabartinėje situacijoje karas būtų blogiausias variantas. Būtent todėl nusprendėme susilaikyti nuo simetriško atsakymo“, – dėstė D.Medvedevas.

Tiesa, jis pabrėžė, kad susilaikius nuo karinio atsako, imta svarstyti kitas galimas bausmės Turkijai priemones. „Turėjome leisti jiems suprasti, kad jiems tenka atsakomybė dėl šio įvykio“, – žurnalistui aiškino premjeras.

„Būtent dėl šios priežasties ir mūsų piliečių saugumo buvo imtasi kitų priemonių“, – pasakojo jis.

Tai buvo pirmasis atvejis NATO-Rusijos santykiuose, kai numušamas pilotuojamas karinis lėktuvas.​ Spalio mėnesį Turkijos kariuomenė numušė Rusijoje pagamintą bepilotį lėktuvą, kuris įskrido į šalies oro erdvę. Tuomet Maskva neigė, kad jis priklausė Rusijos pajėgoms.

Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu iškart po naujienos paskelbimo pareiškė, kad Turkijos pareiga veikti prieš bet kurį jos sienų pažeidėją.

 „Visi turi žinoti, kad mes turime tarptautinę teisę ir nacionalinę pareigą imtis bet kurių priemonių prieš bet ką, pažeidusį mūsų oro erdvės ar teritorijos sienas“, – tuomet Ankaroje kalbėjo A.Davutoglu.

VIDEO: Turkijos naikintuvo piloto perspėjimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius